Durbay’ın siyasi kariyerindeki fedakarlıklarına dikkat çeken açıklamada, “Gülşah Başkanımız gözaltına alınan yoldaşları için adliye önlerinde sabahladı, köy köy dolaşarak partimize destek oldu. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Şehzadeler'de büyük bir başarıya imza atarak Belediye Başkanı seçildi” ifadeleri kullanıldı. Genç yaşta belediye başkanı olan Durbay’ın Manisalılar için önemli bir figür haline geldiği vurgulandı.

Çiftçi 500 ton soğanı ücretsiz dağıttı! Çiftçi 500 ton soğanı ücretsiz dağıttı!

KADINLARIN SİYASETTEKİ YERİ VE MÜCADELESİ

Açıklamada, Durbay’ın özellikle kadınların siyasette ve iş hayatında daha aktif roller üstlenmesi gerektiğine inandığı ve bu yöndeki mücadelesi vurgulandı. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının ardından artan kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekilen açıklamada, “Kadına yönelik psikolojik şiddet siyasette ve iş hayatında da başarılı kadınların hazmedilememesi sonucu ortaya çıkan başka bir mücadele alanıdır” denildi.

HASTALIĞINA RAĞMEN GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

Durbay’ın son dönemde zor bir hastalığa yakalandığının üzüntüyle öğrenildiğini belirten CHP il başkanları, “Maruz kaldığı insanlık dışı saldırıları kabul etmiyoruz. Gülşah Durbay, gücü ve kararlılığı ile görevinin başında olmaya devam edecektir” ifadeleriyle Durbay’a destek verdi.

CHP TEK VÜCUT: "HİÇBİR GÜÇ YOLUMUZDAN ÇEVİREMEZ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in liderliğinde girdikleri 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Türkiye’nin birinci partisi olduklarını hatırlatan il başkanları, “CHP örgütleri olarak cinsiyetçi zihniyete karşı tavizsiz mücadeleye devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi yolumuzdan çeviremeyecek” dedi.

81 il başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi bir yolculukta olduğuna dikkat çekerek, Genel Başkan Özgür Özel ve partililere yönelik her türlü saldırıya karşı en sert tavrı göstereceklerini belirtti. Açıklamada, “Atatürk’ün partisini iktidara taşıma kararlılığıyla çok çalışmaya devam edeceğiz” mesajı verildi.

Kaynak: GAMZE KOÇAK