Gerçekleştirilen eğitimde, afet türleri ve etkileri, afet anında ve sonrasında yapılması gerekenler, afet planlaması ve hazırlık, AFAD Gönüllülük Sistemi'nin önemi ve işleyişi, AFAD gönüllülük sistemi başvurusu konuları ele alındı.

Eğitimin ardından, teşkilat üyelerine e-devlet üzerinden AFAD Gönüllülük Sistemi'ne başvuru yapma süreci anlatıldı. Cep telefonları ile e-devlet üzerinden başvuru yapan teşkilat üyelerinin, yapılacak planlama doğrultusunda AFAD Gönüllüsü Saha Eğitimlerine katılmaları ve Destek AFAD Gönüllüsü olmaları hedeflenmektedir.

GELECEK PLANLAMASI

Olgun: Gazilerimiz baş tacımızdır! Olgun: Gazilerimiz baş tacımızdır!

AFAD Gönüllüsü olmak için başvuru yapan Cemre Teşkilatı üyeleri, belirlenen takvim doğrultusunda saha eğitimlerine katılacaklar. Bu eğitimler sayesinde, üyeler afet durumlarında etkin bir şekilde görev alabilecek ve topluma destek sağlayabilecek kapasiteye ulaşacaklar. Afet farkındalığı ve gönüllülük sistemine yönelik bu tür eğitimlerin, toplumun afetlere karşı hazırlıklı olmasını ve bilinçlenmesini sağlayarak olası afet durumlarında can ve mal kaybını en aza indirmeyi amaçlandığı bildirildi.

Kaynak: FATMA SEDA CAN