Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş A Haber yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.Sosyal medya platformlarının temsilcileriyle bir araya geldiklerini anlatan Göktaş, “Onlara bakanlığımızın çalışmaları ile ilgili kadın-çocuk, engelli-yaşlı ve diğer alanlarla ilgili çalışmalarımız anlattık. Kadın-çocuk özellikle şiddet ile istismar gibi konuları ele aldık. Gelişen ve değişen bir dünyadayız. Sosyal medya burada önümüze önemli bir öğe olarak karşımıza çıkıyor. Diğer yandan dezenformasyonun hızlı şekilde yayıldığı bir mecra. Şiddet içerikleri de hızlı şekilde yayılıyor. Çocuklarımızın maruz kaldığı içerikler var. Şiddet, istismar ve diğer konular noktasında bakanlığımızın hassasiyetleri bu temsilere ilettik. Sosyal medya üzerinden akran zorbalığı, kadınların taciz edilmesi, şantaja maruz kaldığı ortamlar olduğunu bize gelen şikayetlerden biliyoruz. Bu konuda kendileri ile görüşme sağladık. Bir işbirliği geliştirmek istediğimizi ilettik. Çocuklarımızı zararlı içeriklerden korumak adına neler yapabileceğimiz birlikte istişare ettik. Hem kadına yönelik şiddet konusunda hem de şiddet içeriklerinin her türlü toplumsal infiale sebep olacak görüntülerin bu şekilde sosyal medya yayılması noktasında oluşan kötü durumlar için fikir alışverişi yaptık.” ifadelerini kullandı.

SÜRECE DOĞRUDAN MÜDAHİL OLACAĞIZ

Sünnetci seminere katıldı! Sünnetci seminere katıldı!

Bakan Göktaş, Narin Güran cinayetine ilişkin, “Narin davası hepimizi çok üzdü. Narin hepimizin, Türkiye'nin çocuğu oldu. Biz ilk olayın olduğu andan itibaren psikososyal destek ekiplerimiz köye gitti. Oradaki diğer çocuklara psikososyal destek sağladı. Çünkü olaydan etkilenen pek çok çocuk vardı. Narin'in kuzenleri, okula gittiği arkadaşları bu süreci bir şekilde izledi ve gördü. Çocuklarla hem oturumlar hem bireysel görüşmeler yaptık. 70 kişilik ekibimiz köyde her gün gerekli destekleri sağladı. Özellikle yaşları küçük olan kuzenlerde korku ve endişe vardı. Okula devamsızlık yaptıklarını gördük. İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü ile koordineli çalıştık ve okulda gereken destekleri sağladık. Biz davaya ilk andan itibaren müdahil olduk. Bu Türkiye'nin davasıdır. Narin yavrumuzu hayattan koparanların en ağır cezayı alması için gerekli adli süreci yakından takip edeceğiz. 7 Kasım'da bakanlık avukatları sürece doğrudan müdahil olacak. Bu toplumsal bir yara ancak bakanlık olarak birçok davaya da müdahil olduğumuzu söylemek isterim” dedi.

KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIMI

Kadınların iş gücüne katılımı konusunda Göktaş,  “Sanayi Bakanlığı ile yaptığımız bir protokol var ve bununla ilgili bir siteyi hayata geçirdik. Bin 200'den fazla kadın kooperatifini hayata geçirdik. Onun markalaşma sürecine ve kadınların kendi işlerini kurmalarına yönelik destek sağladık. Eğitim almalarını sağlıyoruz. Diğer bakanlıklarla politika üretme ve projeler hayata geçirmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Kadınların yanında olmaya devam edeceğiz. Kadınların eşit haklara sahip olmalarını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN