Şehir merkezinde ki tarihi binada vatandaşlara hizmet veren PTT Baş Müdürlüğünde gerçekleştiği kaydedilen olayda Başmüdür Mustafa Çakır’a yöneltilen mobbing iddiası gündemi belirledi. Ocak aylarının başlarında meydana geldiği belirtilen olaylar dizisinde sabahın erken saatlerinde binayı temizlemek için gelen Şefika Yıldırım’ın o gün kendisini iyi hissetmemesi ve gribal bir bulaşa neden olmamak için maske aramasıyla başladığı belirtildi.

Temizlik öncesinde ilgili deponun kapısının kapalı olması nedeniyle Başmüdürün odasına çıkan görevli Şefika Yıldırım’ın buradan bir adet maske almasından sonra kıyametin koptuğu belirtildi. Söz konusu kıyametin başaktörü olduğu ifade edilen Başmüdür Mustafa Çakır’ın ertesi gün odasına Şefika Yıldırım’ı çağırdığı belirtildi.

ÖN KAPI MÜHÜRLÜ ARKADAN GİRİN! ÖN KAPI MÜHÜRLÜ ARKADAN GİRİN!

PARANOYA MI KURUNTU MU?

PTT’de yaşanan mobbing olayının ikinci halkasında Baş müdür Mustafa Çakır’ın temizlik görevlisi Şefika Yıldırım’ı odasına çağırarak durumu sormak yerine “Benim odama böcek koydun” şeklinde bir isnat yönelttiği ve kendisinin Genel Müdürlük tarafından dinlendiğini söylemesiyle neye uğradığını şaşıran görevli Şefika Yıldırım’ın kısa bir süre sonra görev yerinin de değiştirildiği öğrenildi.

Böcek suçlamasıyla karşı karşıya kalan temizlik görevlisi neye uğradığını şaşırırken ikinci bir şoku yaşayarak evraklarını kurcalamakla itham edildiği ifade edildi.

Kamuoyuna yansıyan bu durum sonrasında toplumda Mustafa Çakır ile alakalı bazı sorular sorulmaya başlanırken bu sorulardan en çok öne çıkanın “Paranoya mı yoksa kuruntu mu” şeklinde olduğu belirtildi.

YER DEĞİŞİKLİĞİ MÜDÜRÜ KESMEDİ Mİ?

Başmüdür Çakır’ın mobbingine maruz kaldığını beyan eden Temizlik Görevlisi Şefika Yıldırım’ın olaydan sonra yerinin değiştirilerek Sahipata’da bulunan Posta Dağıtım Merkezine görevlendirilmesi sonrasında ise Afyonkarahisar PTT Başmüdürü Çakır’ın durmayarak kendisine iftira atmaya devam ettiğini söyleyen Temizlik Görevlisi Şefika Yıldırım’ın gittiği yerde duydukları ise bardağı taşıran son nokta oldu.

Yeni görev yerinde kendisine “Başmüdür seni odasını kurcalarken yakalamış ondan dolayı buraya görevlendirme ile gelmişsin” denilen Temizlik Görevlisi Şefika Yıldırım’ın bir maske yüzünden işin buralara gelmesine anlam veremediği ifade edildi. Temizlik Görevlisi Şefika Yıldırım “Ben o gün ciddi anlamda griptim insanlara bulaşmasından korktuğum için maske takmak istedim. Kimseyi hasta ederek vebale girmek istemedim ancak hem hırsızlıkla, hem ajanlıkla suçlandım yetmedi mobbinge maruz kaldım. Bunu bana reva görenleri Allah’a havale ediyorum” dediği öğrenildi.

Söz konusu olayla alakalı olarak kamera kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılmasını isteyen Temizlik Görevlisi Şefika Yıldırım’ın 40 saniyelik bir zaman diliminde olayın gerçekleştiği binada kameraların olduğu ve kendisinin böcek yerleştirmek ya da evrak kurcalamak gibi bir eylemde bulunmadığını beyan etmesi ise kamuoyunda takdirle karşılandı.

Yaşadıklarından sonra PTT Genel Müdürlüğü’ne bir dilekçe göndererek durumu belirttiği öğrenilen Şefika Yıldırım’ın olayla alakalı olarak kendisine atılan suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek eninde sonunda gerçeklerin ortaya çıkacağına inandığını söyledi.

PTT’de genel anlamda huzur ortamının kalmadığını ve tüm çalışanların çeşitli sebeplerden rahatsız olduğunu söyleyen bir başka ismini vermek istemeyen vatandaş ise Baş Müdür’den kaynaklı bazı başka sıkıntılarında olduğunu ifade etmesi ise araştırılması gereken başka bir haber konusu olarak ortaya çıktı.

Kaynak: >> Ali Küçükkartal Özel HABER