Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi, Üniversite-Sanayi-Kamu iş birliği kapsamında "Jeotermal, Maden ve Petrol Aramalarında Manyetotellürik Yöntem" konulu bir konferans düzenledi.

Goıeropgıortg

Konferansa İlgi Yoğundu

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız'ın da katılımıyla akademisyenler ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Başokur öğrencilere Türkiye'deki madencilik faaliyetlerini anlattı ve manyetotellürik yöntemin maden çıkarımında nasıl kullanıldığına dair detaylı bilgiler verdi.

Uı76I87I87I87I8

Maden ve Petrol Aramalarında Manyetotellürik Yöntemin Önemi

Başokur'un vurguladığı gibi, madencilik faaliyetleri doğru yönetilmediği zaman çevresel zararlara neden olabilmektedir. Ancak, doğru yöntemler kullanıldığında, manyetotellürik gibi teknolojilerle çevreye duyarlı ve etkin bir şekilde maden ve petrol aramaları yapılabilmektedir.

Manyetotellürik Yöntem ve Petrol Aramaları

Prof. Dr. Başokur'un konuşmasında belirttiği gibi, petrol aramalarında manyetotellürik yöntem doğrudan petrolü görselleştirmek için kullanılmamaktadır. Bunun yerine, yeraltı yapılarını görüntülemek ve bu yapıların petrol varlığını değerlendirmek için kullanılmaktadır. Bu nedenle, her sondajın başarılı olması garanti değildir.

Katılımcıların sorularıyla zenginleşen konferans, cevapların verilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: GAMZE KOÇAK