Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürlüğü 183. Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen temizlik çalışmaları, su akışının düzenli ve sağlıklı bir şekilde devam etmesi amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.
YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK
Temizlik çalışmalarının başladığı bölgedeki vatandaşlardan, Akarçay Kanalı kenarında bulunan ve su akışını engelleyen tüm malzemelerini kaldırmaları istenirken yetkililer, ayrıca kanal üzerinden izinsiz su alımı yapmaya devam eden kişilere yönelik olarak yasal işlem başlatılacağını belirtti.
BOLVADİN DOĞA KORUMA MİLLİ PARKLAR ŞEFLİĞİ’NİN YAPTIĞI AÇIKLAMA:
2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 9. maddesi E bendi ve 20. maddesi K bendi kapsamında, izinsiz su alımı yapanlar hakkında 557.212,00 TL (Beşyüzelliyedibinikiyüzoniki Türk Lirası) idari para cezası uygulanacağının hususu kamuoyuna saygıyla ilan olunur.