Özkaya, mesajında Peygamber Efendimiz’in doğum yıldönümünü idrak etmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Sevim: AK Parti 23 yıldır Türkiye idealine yönelik çalışmalar sürdürüyor! Sevim: AK Parti 23 yıldır Türkiye idealine yönelik çalışmalar sürdürüyor!

Milletvekili Ali Özkaya, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimizin dünyaya teşriflerinin yıldönümü olan Mevlid Kandili'ni idrak etmenin sevinci ve huzuru içerisindeyiz. Bizleri bir kez daha Mevlid-i Nebi’ye ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamdüsenalar olsun. Bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilen ve insanların en hayırlısı olan Peygamber Efendimiz’in yeryüzünü şereflendirmesi, insanlık tarihinin en müstesna hadiselerinden biridir. Peygamberimiz, insanların doğru ile yanlışı, iyi ile kötüyü ayırt edemez hale geldiği, türlü fenalıkların baş gösterdiği ve bazı ailelerin kız çocuklarını diri diri toprağa gömdükleri cahiliye döneminde, âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Yaşamı boyunca güzel ahlakın ve adaletin temsilcisi olmuş ve böylesine kötü bir ortamı huzur diyarına çevirmiştir. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy da o dönemi şu dizeleriyle anlatmıştır: Yine bugün Gazze'de, dünyanın gözü önünde çocuklar da dahil olmak üzere büyük bir soykırım yaşanmakta; dünyanın diğer yerlerinde de türlü kötülükler vücut bulmaktadır. Bizler, bu önemli gün ve geceleri fırsat bilerek Peygamber Efendimiz’in (s.a.s) güzel ahlakını ve çağlar üstü mesajlarını başta kendimiz yaşamalı, ailemizden başlayarak tüm dünyaya anlatmalıyız. Masumların canlarına kıyılmaması için bu değerleri insanlıkla buluşturmak zorundayız. İslam dünyasının birliğini, beraberliğini ve dayanışmasını güçlendirmesi dileğiyle, milletimizin ve İslam âleminin Mevlid Kandili'ni ve Mevlid-i Nebi Haftası’nı tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini, birlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ