Ocak ayında Şefika Yıldırım’a böcek isnadında bulunarak mobbing yaptığı ifade edilen Mustafa Çakır’ın “Başmüdürlük” rüyasının kısa sürdüğü öğrenildi. Haberimizin sonrasında yaşanan bu gelişmenin kamuoyunda ciddi anlamda memnuniyetle karşılandığı öğrenilirken baş müdüre ilişkin bambaşka iddiaların daha olduğu öğrenildi.

MİKROMİLLİYETÇİLİK MOBİNGİ Mİ YAPIYOR!

Bu kelebek o kelebek değil! Bu kelebek o kelebek değil!

Afyonkarahisar’ın en büyük ve kadim ilçelerinden bir tanesi olan Bolvadin’in, il tarihi açısından önemi tartışılmaya kapalıyken iddiaya göre aslen Eskişehir kütüğüne bağlı olduğu bilinen PTT Afyonkarahisar Başmüdürü Mustafa Çakır’ın özellikle Bolvadinli PTT çalışanlarına zaman zaman “Her yere de Bolvadinlileri doldurmuş, Bolvadinli siyasiler” diyerek aşağıladığı iddia edildi.

Zamana zaman iktidara yakın personelleri “Yobaz” olarak nitelendirdiği iddia edilen Başmüdür Mustafa Çakır’ın bazı kadın personellere de akşam yemeği ve birlikte seyahat etmek noktasında teklifleri olduğu da kamuoyunda ortaya atılan iddialardan bazıları olarak dikkatlerden kaçmadı.

Olayın iddia boyutu dururken haberimiz sonrasında yaşanan bir gelişme kamuoyunda geniş yankı buldu. Haberimiz sonrasında Afyonkarahisar’ın sevilen Başmüdürü Mehmet Örsdemir’in yeniden Afyonkarahisar’da ki görevine iade edildiği ve “Pazartesi” gününden itibaren görevine başlayacağı öğrenildi. PTT personelleri arasında adeta bayram haberi şeklinde karşılanan bu durumun sonrasında Mustafa Çakır’ın vekaleten yürüttüğü Başmüdürlük görevinin de sona ereceği öğrenildi.

KAMUOYUN “BÖYLESİ MUAVİNDE OLAMAMALI”

Yeniden müdür muavinliği görevine dönecek olan Mustafa Çakır’la alakalı olarak onca iddia sonrasında asıl sorulması gereken bambaşka bir soru olduğu görüldü. Hakkında mobbing, taciz ve çeşitli iddialar olduğu ifade edilen söz konusu Çakır’ın bürokrasi ve siyasi arenada güçlü bir Ak Partili milletvekili tarafından korunduğu iddia edilirken söz konusu durumun kamuoyunda nasıl karşılık bulacağı merak konusu oldu.

Olayın en ilginç tarafının ise daha önce iki kez mahkeme tarafından haklı bulunarak görevine dönen sevilen Müdür Örsdemir’in, Çakır’ı kolladığı iddia edilen Ak Partili milletvekilinin etkisiyle kısa bir süre sonra yeniden görevden alınacağına dair planların yapıldığı belirtildi.

Kaynak: Ali KÜÇÜKKARTAL