Afyonkarahisar’da yaşayan 40 yaşındaki Meryem Arı, çocuklarını büyütürken aynı zamanda ön lisans Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü eğitimini tamamladı. Evliliğinin ardından bir yandan aile sorumluluklarını yerine getiren Arı, diğer yandan girimcilik hayalini gerçekleştirmek için adımlar attı.

A A 20240722 35202053 35202052 K O S G E B D E S T E G I Y L E A C T I G I I S Y E R I N D E E V H A N I M L A R I N A I S T I H D A M S A G L A M A Y I H E D E F L I Y O R

Konser alanında kavga çıktı: Bir polis memuru yaralandı! Konser alanında kavga çıktı: Bir polis memuru yaralandı!

KOSGEB Desteği ve İş Yeri Açılışı

Arı, 6 yıl önce KOSGEB’in girişimcilik kursuna katıldı ve aldıkları destekle kendi iş yerini açmaya karar verdi. KOSGEB’in sağladığı 500 bin liralık destek ile lazer kesim makineleri temin eden Arı, Ambaryolu’nda takı ve hediyelik eşya üretimi yapan bir iş yeri kurdu. Eşinin 2017’de denetimli serbestlik kapsamında KOSGEB’de çalışması ve Arı’nın kadın girişimcilere yönelik destekleri öğrenmesi, bu girişim için bir dönüm noktası oldu.

A A 20240722 35202053 35202050 K O S G E B D E S T E G I Y L E A C T I G I I S Y E R I N D E E V H A N I M L A R I N A I S T I H D A M S A G L A M A Y I H E D E F L I Y O R

Üretim ve İstihdam

Arı, iş yerinde takı ve hediyelik eşya üretimi yaparak, yerel ekonomiye katkıda bulunuyor. Ahşap ve pleksi levhalardan yapılan hediyelik eşyalar arasında duvar saatleri, kapı süsleri, özel günler için magnetler, isimlikler ve çeşitli kutular bulunuyor. Sipariş üzerine üretim gerçekleştiren Arı, ürünlerinin satışından memnuniyet duyduğunu ve KOSGEB’in sağladığı destekle hayalini gerçekleştirdiğini belirtti.

J N D F V F D V

Geri Dönüşler ve Gelecek Planları

Arı, ürettiği takı ve hediyelik eşyaların satışından olumlu geri dönüşler aldıklarını ve müşteri portföylerinin genişlediğini ifade etti. Ayrıca, iş yerini daha da büyütmeyi planlıyor. Eşim de emekli oldu ve sürekli yanımda destek oluyor, diyen Arı, büyük bir atölye kurarak daha fazla ev hanımına istihdam sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: AA