Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, şeffaf ve toplumcu belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, vatandaşların görüşlerine büyük önem verdiklerini dile getirdi. Başkan Köksal, vatandaşların taleplerini, şikayetlerini ve görüşlerini bu tür anketlerle almaya devam edeceklerini ifade etti.

BAŞKAN TAKDİR TOPLUYOR

Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Halkla İlişkiler Servisi tarafından 4 Haziran 2024 tarihinde 195 bin kişiye SMS yoluyla ulaşıldı. Ankete 4 bin 104 kişi katıldı. Ankete katılan vatandaşların %77’si (3.160 kişi), belediyenin sunduğu hizmetlerden memnun olduklarını belirtti. Belediye hizmetleri ve vatandaşlar arasındaki koordinasyonun yeterli olduğunu düşünenlerin oranı %69 (2.824 kişi) olarak kaydedildi. Ayrıca, vatandaşların %72’si (2.940 kişi), Belediye Başkanı Burcu Köksal’dan memnun olduklarını ifade etti.

VATANDAŞLARIN EN ÇOK ÖNEM VERDİĞİ UNSURLAR

Anket sonuçlarına göre, vatandaşların belediye hizmetlerini değerlendirirken en çok önem verdikleri kriterler:

Şeffaflık – Bin 95 kişi

Yeniliklere ve Değişime Açıklık – Bin 36 kişi

Güvenilirlik - 971 kişi

Dürüstlük - 951 kişi

VATANDAŞLARA GÖRE EN BAŞARILI ALANLAR

Vatandaşların Afyonkarahisar Belediyesi'ni çalışma kriterleri açısından değerlendirirken en başarılı buldukları alanlar:

Değişimi Yönetebilme - 653 kişi

Sosyal Duyarlılık - 474 kişi

İş Birliği Yapabilme Kabiliyeti - 457 kişi

Hizmet Sunum Hızı - 432 kişi

VATANDAŞLARA GÖRE EN BAŞARILI HİZMETLER

Anket verilerine göre, vatandaşlar belediyenin en başarılı hizmetlerini park ve bahçe hizmetleri, belediye tesisleri ve temizlik hizmetleri olarak değerlendirdi.

Park ve Bahçe Hizmetleri - %30 (bin 225 kişi)

Tarım İl Müdürlüğü işlenmeyen araziler için çalışma başlattı! Tarım İl Müdürlüğü işlenmeyen araziler için çalışma başlattı!

Belediye Tesisleri - %24 (975 kişi)

Temizlik Hizmetleri - %23 (962 kişi)

GELECEKTE DAHA FAZLA ÖNEM VERİLMESİ GEREKEN ALANLAR

Ankete katılan vatandaşların %62’si (1.568 kişi), gelecekte daha fazla önem verilmesini istedikleri hizmet alanlarını paylaştı. Bu talepler arasında trafik ve ulaşım hizmetleri, otopark sorunu, altyapı çalışmaları, kentsel dönüşüm ve imar ile mülteci sorunları öne çıktı. Bu kategoride dağılım şöyle:

Trafik ve Ulaşım Hizmetleri - 951 kişi

Otopark Sorunu - 749 kişi

Altyapı Çalışmaları - 403 kişi

Kentsel Dönüşüm ve İmar - 266 kişi

Mülteci Sorunu - 146 kişi

Afyonkarahisar Belediyesi’nin, vatandaşların bu geri bildirimlerini dikkate alarak, 2025-2029 Stratejik Planı’nı şekillendirecek ve hizmet kalitesini daha da artırmak için çalışmalarına devam edeceği bildirildi.

Editör: Fadime Özkaran