Acar Market sorunsuz hizmet sunuyor! Acar Market sorunsuz hizmet sunuyor!

Afyonkarahisar'da, toplam ağırlıkları 4 ton 650 kilogramı bulan "Şampiyon", "Kral" ve "Paşa" isimli kurbanlık boğalar, alıcılarını beklemek için besihanede yerlerini aldı.

Kvnfbgngfkfkbg

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, besiciler emeklerinin karşılığını almak için kurbanlıklarını pazarlıyorlar. Susuz beldesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan 24 yaşındaki Serkan Aşkın, 1,5 yıl önce 700-750 kilogram aralığında 3 boğa alarak yetiştirmeye başladı.

Aşkın, "Şampiyon" adını verdiği boğanın ağırlığının 1 ton 700 kilograma, "Kral" ismini verdiği boğanın 1 ton 500 kilograma ve "Paşa" adını taşıyan boğanın ise 1 ton 450 kilograma ulaştığını belirtti. Besiciler, hayvanlarını arazide yetiştirdikleri arpa, yem ve saman balyasıyla besliyorlar. Boğaların beslenmesi için aylık ortalama 20 çuval yem harcanıyor.

Jendjwnj

Pazarlıkta Zorlu Süreç

Aşkın, boğalarını pazarlamak için ciddi çaba harcıyor. Geçen hafta, "Şampiyon" isimli boğayı hayvan pazarına 10 kişiyle yaklaşık 3 saatte yüklemeyi başardıklarını söyledi. Ancak, 450 bin lira fiyat etiketiyle pazara çıkan Şampiyon, beklenen ilgiyi görmedi.

Vnjdvnfkjgvg

Satış Fiyatları

Şampiyon'un satış fiyatı 450 bin lira iken, Kral ve Paşa'nın çifti için talep edilen rakam 750 bin lira. Ancak, alıcının çıkmaması nedeniyle bu rakamların gerçekleşmesi bekleniyor.

Rfokerofkerfer

Rekjnfejrnferfer

Kaynak: AA