Guinness Rekorlar Kitabı denemesi, kentin tarihi Uzunçarşı'sında gerçekleştirildi. 101 metre hedefiyle başlanan lokum yapımında, beklentiler aşarak 114 metreyi geçen uzunlukta bir lokum üretildi. Rekor, Guinness yetkililerinin incelemesinin ardından tescil edilerek Afyonkarahisar’ın dünya çapındaki başarısı resmi olarak kabul edildi.

Jjjjjjjjjjjjj

Rekor denemesine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti ve MHP milletvekilleri, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Göktaş Afyon'da: 144 Çağrı Merkezi açılışı gerçekleştirildi! Bakan Göktaş Afyon'da: 144 Çağrı Merkezi açılışı gerçekleştirildi!

Whatsapp Görsel 2024 09 27 Saat 16.27.01 1F5Eb60E

“AFYONKARAHİSAR’I DÜNYA ÇAPINDA TANITACAĞIZ”

Guinness Türkiye Hakemi ve Temsilcisi Şeyda Subaşı, bu rekorun Afyonkarahisar’ın meşhur lokumunu dünya çapında tanıtmak adına büyük bir adım olduğunu belirtti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Göktaş ise, "Bu rekorla gurur duyuyoruz. Afyonkarahisar’ın lezzetlerini dünya çapında tanıtacağız" ifadelerini kullandı.

Whatsapp Görsel 2024 09 27 Saat 16.33.28 Ddc32C2C

Rekor belgesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ve Belediye Başkanı Burcu Köksal’a takdim edildi.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN