AGC’de Başkanvekili olarak görev alan Önder Artuk düzenlenen genel kurulda tek listeyle AGC’nin yeni başkanı seçildi. Genel Kurulda Divan Başkanlığına Mahmut Emin Birliktir, Başkan yardımcılığına Mehmet Emin Güzbey, Kâtip Üyeliğe ise Mehmet Abdioğulları üstlendi. Gerçekleştirilen genel kurulda gündem maddeleri oylandı. Oylamanın ardından seçimlere geçildi. Tek listeyle gidilen genel kurulda açık oylama usulüyle birlikte delegelerin tamamının oyunu alan Önder Artuk ve Yönetim Kurulu Üyeleri AGC’de yeni dönemi başlattı.

Agc (2)

TALEP VE SORUNLARININ FARKINDAYIZ

Genel kurulda tek listeyle girdiği seçim sonrasında başkan unvanıyla kürsüden seslenen Mahmut Önder Artuk,  2018 yılında oluşan güçlü yapının gelecekte daha da güçlü olması için el birliği ile çalışacaklarını söyledi. 1983 yılında kurulan Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti’nin yıllardır çalışma ve etkinliklerine devam ettiğini ifade eden Başkan Artuk; “2018 yılında sayın Mehmet Emin Güzbey cemiyet başkanı olarak, sayın Mehmet Abdioğulları gazeteciler derneği olarak görevlerinden fedakarlık ederek cemiyet ve dernek tek bir çatı altında güçlenerek birleşmiş durumdaydı. Bu oluşumda onursal başkanımız rahmetli Hacı Hakkı Özsoy ve rahmetli Muammer Türker’in oldukça büyük emekleri vardı kendilerini de bu vesile ile rahmetle anıyorum. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı M. Emin Birliktir, OSB Başkanı Bekir Yeşilay, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’in ve camiamızın duayen isimlerinin de emeklerini görmeden geçemeyeceğim” dedi.

Agc (5)

“ÖNCEKİ YÖNETİMİMİZ GÜZEL İŞLERE İMZA ATTI”

2018 yılında cemiyet ve derneğin birleşmesi sonrasında görevi üstlenen Sezer Küçükkurt ve yönetim kurulunun görev süresi boyunca önemli işlere imza attığını dile getiren Başkan Artuk; “Bu yeni oluşum sonrası Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak bu görevi devam ettirdi ve yönetimi ile birlikte çok güzel işlere imza attı. Görev süresi boyunca verdiği emeklerinden dolayı kendisine ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bugün gelinen noktada olağan genel kurulumuzu yaptık. Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti yönetimi şahsımı genel kurula kadar yönetim kurulu başkanı olarak belirlemişti ve şimdi de siz değerli üyelerimizin desteğiyle yönetim kurulu başkanı olarak karşınızdayım hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Agc (7)

LOKOMOTİF GÖREVİ GÖRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti’nin mesleki, toplumsal ve kent açısından lokomotif görev üstlendiğinin altını çizen Başkan Önder Artuk; “Afyon Gazeteciler Cemiyetimiz hem gazetecilik mesleği açısından hem de kent açısından büyük önem arz etmektedir. Basın sektörü ilimizin sosyo- ekonomik gelişiminde lokomotif görevi üstlenen önemli bir kuruluştur. Afyonkarahisar basınının bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ilimiz ve ülkemiz adına önemli çalışmalara imza atacağına eminim” ifadelerini kullandı.

NETWORKÜMÜZLE ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİZ

Haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının demokrasiyi işleten ve ona hayat veren en önemli ögelerden bir tanesi olduğunu dile getiren AGC Başkanı Önder Artuk; “Bu nedenle bir ülkede özgür basının varlığı demokrasinin de göstergesidir. Basın toplumun sesi ve yol göstericisi, sorunlara karşı toplumdaki duyarlılığı pekiştiren, vatandaşlık bilincinin gelişimine katkıda bulunan biz basın mensupları aynı zamanda toplumun ortak bir paydada buluşabilmesinin de önemli bir katalizördür. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti anlayışıyla Afyon Gazeteciler Cemiyeti ilkelerini özümseyen, basın çalışanlarını bir araya getirerek sosyal ve mesleki ve dayanışmayı sağlamak düşünceye iletişime basın özgürlüğünü gerçekleşmesi için çalışmak ülke ve toplum yararına faaliyetlerde bulunmak misyonundayız. Mensubu olmaktan onur duyulan kamu yararına nitelikli hizmet üreten ve önderlik eden bir kurum olarak üye, çalışan ve paydaşlarının memnuniyetini en üst düzeyde tutmak vizyonumuzla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımıza büyük bir titizlikle devam edeceğiz. Yönetim kurulumuzun güçlü networku ve sizlerin desteği sayesinde sektörün barınmadan yurtiçi ve yurt dışı eğitimlerine kadar tüm sorun ve ihtiyaçlarının farkındayız ve çalışmalarınızı tüm hızıyla devam ederek kısa sürede hep beraber tamamlayacağız. Vermiş olduğunuz destek için çok teşekkür ediyor güzel günler diliyorum” dedi.

Agc (8)

BASIN CEMİYET ÇATISI ALTINDA DAHA GÜÇLÜ

Genel Kurul Toplantısına Afyonkarahisar Belediyesi’ni temsil etmek amacıyla katılan Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin Genel kurulunun hayırlı olmasını dileyerek, “Belediye Başkanımız Burcu Köksal’ın selamını getirdim. Afyon basınının, Cemiyet çatısı altında çok daha güçlü bir yapıya sahip olacağına inanıyorum. Afyon basını, birçok basın mensubu ile halka doğru haber verme noktasında görevini layıkıyla yerine getirerek Afyon halkına doğru haberleri ulaştırıyor" dedi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın kentteki sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yürüterek kenti yöneteceğinin altını çizen Yıldız , “Afyonkarahisar Belediyesi olarak, başta Belediye Başkanı Burcu Köksal olmak üzere, Afyon basını ve basın mensupları ile işbirliği içinde çalışmaya hazırız” dedi. 

“BASIN MENSUPLARINA DESTEĞİMİZ TAM”

 Afyonkarahisar’da iş birliklerini güçlendireceklerini ifade eden Yıldız, “Afyon basınının daha güzel işlere imza atması ve Afyon basınının ilerlemesi için birlikte çalışacağımızı bu kürsüden tekrardan dile getirmek istiyorum" dedi. Yıldız Belediye Başkanı Köksal’ın basın mensupları ile ilişkilerine değinerek, “Başkanımız Burcu Köksal her zaman Afyonlu Basın mensuplarının yanında olmaya devam edecek” dedi. Yıldız Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına yeni seçilen Önder Artuk ve Yönetim kuruluna başarılar diledi.

Agc (9)

MESLEKİ EĞİTİMLER ÖN PLANA ÇIKTI

Genel kurulda dilek ve temennilere yönelik söz alan cemiyet üyesi Gökten Ceylan yeni yönetime başarılar dilerken meslektaşlarına yönelik sorunlara da değindi. Genel Kurulda söz alan Gazeteci Ceylan meslektaşlarının konut ve barınma sorunlarına dikkat çekerek yeni yönetime TOKİ mesajı verdi. Her zamankinden daha fazla konuta ihtiyaç duyduklarını dile getiren Gökten Ceylan; “Her zamankinden daha fazla konut ihtiyacımız var. Bu süreci bizler el birliğiyle değerlendirerek mevcut makul süre içerisinde bunu gerçekleştirmemiz emin olun bütün meslektaşlarımız adına çok olumlu bir gelişme olacak çünkü mevcut şartlara baktığımız zaman ekonomik sosyal şartlar baktığımız zaman barınma olanağına her zamankinden fazla ihtiyacımız var” dedi. Konut sorununa değinen Ceylan’ın bir diğer talebi de meslek içi eğitim oldu. Gazetecilik mesleğinin geçmişte de gelecekte de olacağına dikkat çeken Gökten Ceylan, “Bir diğer hususta ne yazık ki mesleki dejerasyon yaşıyoruz. Son yıllarda son zamanlarda birçok yeni meslektaşımız var. Genç meslektaşlarımız var. Bunlarla ilgili cemiyet tarafından bir eğitim faaliyeti yürütülmesi özellikle gazetecilik ve habercilik noktasında bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Bir çok platformda bizler dile getirdik. Ama daha fazla konuşulması gerektiğine inanıyorum. Gazetecilik mesleği devamına dair bakıldığı zaman gazetecilikte dünyanın en eski mesleklerinden biri her dönem gelişen ve evrilen meslek bazı temel değerleri sabit kalıyor. Klasik medyayı konuşuyorduk ama son zamanlarda iki üç yıldır sadece  tek konuştuğumuz yeni akım medya geleceğin bize neler getireceğini bilemeyiz. Ama şunu çok iyi biliyoruz bu meslek yaşam devam ettikçe sürecek o yüzden bizimde bu konuda daha iyi daha kaliteli bir şekilde mesleğimizi icra etmek için cemiyete görev düştüğünü düşünüyorum” dedi.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN