Yüsra Naz Balamut, Aladağlar Sky Trail'in zorlu koşullarında 3550 metre irtifada bulunan Karasay Zirvesi'ne ulaşarak yüksek dağ koşusu branşında önemli bir başarı elde etti. Bu başarı, hem Avrupa'da birinci sırada yer alarak hem de dünya genelinde üçüncü sıraya yükselerek Aladağlar Sky Trail'in prestijli yarışlar arasındaki yerini pekiştirdi.

ALADAĞLAR SKY TRAİL: ZORLU VE PRESTİJLİ BİR YARIŞ

Aladağlar Sky Trail, dünyanın en prestijli yarışlarından biri olarak kabul ediliyor. Zorlu arazi koşulları ve teknik parkurları nedeniyle güvenlik amacıyla katılımcı sayısı 300 sporcu ile sınırlandırılmış durumda. Bu yarış, sky running ruhunu yansıtan uluslararası bir etkinlik olarak öne çıkıyor.

Olgun: Gazilerimiz baş tacımızdır! Olgun: Gazilerimiz baş tacımızdır!

YÜSRA NAZ BALAMUT’UN AÇIKLAMALARI

Yarış sonrası açıklamalarda bulunan Yüsra Naz Balamut, bu zorlu deneyimi keyifle tamamladığını ifade etti. "2400+ metre yükseklik kazanımı olan, eşsiz manzarası ile zorlu zirve geçişine sahip Karasay zirvesine ulaşarak devam ettiğimiz bu yarış, adrenalin dolu ve sınırlarımızı zorlayan bir deneyimdi. Her ne kadar acı dolu olsa da bu yarıştan büyük keyif aldım," dedi. Ayrıca, organizasyonda emeği geçen herkese ve tüm kurumlara teşekkür etti.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN