2005 yapımı "Cennetin Krallığı" filminde Selahaddin Eyyubi'yi, "Hz. Ömer" dizisinde Ebu Bekir'i canlandıran ve "Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu" filminde rol alan ünlü oyuncu Ghassan Massoud, bu yılın jüri üyelerinden biri olacak. Hollywood, Kazakistan, Tacikistan, Mısır, Tunus, Suudi Arabistan ve Lübnan yapımı 20 uluslararası filmde rol alan Suriyeli oyuncu, ayrıca "Ghassan Massoud ile Oyunculuk Sanatı" başlıklı bir masterclass verecek.

Thumbs B C C56E245C3Fa28C338978714293Bc692D

Rithy Panh Yönetmenlik Sanatını Paylaşacak

"The Rice People", "The Land of Wandering Souls", "S21: The Khmer Rouge Death Machine", "The Missing Picture", "Irradiated" ve "Everything will Be OK" gibi filmleriyle Cannes ve Berlin film festivallerinden ödüllerle dönen Kamboçyalı yönetmen ve yapımcı Rithy Panh da jüri üyeleri arasında. Kamboçya Film Komisyonu'nun baş kurucusu olan Panh, "Rithy Panh ile Yönetmenlik Sanatı" başlıklı bir masterclass sunacak.

Pawel Pawlikowski 12 Punto'da

"Moskova'dan Pietushki'ye", "Dostoyevski'nin Seyahatleri", "Zhirinovsky ile Gezi", "Soğuk Savaş", "Last Resort" ve "Ida" filmleriyle tanınan, Emmy, Prix Italia ve BAFTA gibi prestijli ödüllerin sahibi Pawel Pawlikowski, 12 Punto 2024'te jüri üyeliği yapacak.

Cat Villiers da Jüri Üyeleri Arasında

Yapımcılığını üstlendiği "Before The Rain" filmi ile "Altın Aslan Ödülü" kazanan, "No Man's Land" filmi ile Altın Küre ve Cannes film festivallerinden ödüllerle dönen Cat Villiers de bu yılın jüri üyeleri arasında yer alıyor.

Ahmed Shawky Jüri Üyesi Olarak Katılıyor

Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi! Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi!

Mısırlı film eleştirmeni, programcı ve Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) Başkanı Ahmed Shawky, jüri üyeleri arasında yer alacak diğer bir isim.

Ödüller ve Finale Kalan Projeler

Finale kalan 12 eserden 3 projeye "TRT Ortak Yapım Ödülü", 3 projeye "TRT Ön Alım Ödülü" ve 6 projeye "TRT Proje Geliştirme Ödülü" verilecek. "TRT Kısa Film Yapım Ödülü" kazanan projelerin sahipleri ise Türk sinemasının önde gelen yönetmen ve senaristleriyle birlikte senaryolarını geliştirecek.

Kaynak: AA