Zafer Partisi İl Başkanı Ahmet Bilal Öztürk, Kayseri ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleşen olayların halk arasında büyük tepkilere neden olduğunu belirterek, provokasyonlara karşı uyarılarda bulundu. Öztürk, bu durumu bazı çevrelerin istismar etmeye çalıştığını ve özellikle genç yurttaşların tepkilerini sokakta provokasyona açık bir şekilde ifade etme arayışında olduklarını vurguladı.

Öztürk, parti mensuplarını, destekçilerini ve gönüllülerini hiçbir olaya karışmamaları konusunda etkili şekilde uyardıklarını ifade etti. Ayrıca gençleri de soğukkanlı davranmaya davet etti.

İkiz bebeklere hamile kadının ölümünden beraat eden kocaya müebbet hapis cezası! İkiz bebeklere hamile kadının ölümünden beraat eden kocaya müebbet hapis cezası!

"ÇÖZÜM HUKUK ÇERÇEVESİNDE OLMALIDIR"

Ahmet Bilal Öztürk, sığınmacı ve kaçakların ülkeye girişine yol açan sorumsuz politikaların mimarının AK Parti olduğunu belirtti. Öztürk, "Ensar, muhacir kardeşimiz diyerek bugüne kadar milyonlarcasını ülkemize soktular ve kaçak girmelerine göz yumdular" dedi.

Öztürk, çözümün hukuk çerçevesinde devlet organlarının gücüyle gerçekleştirilmesi gerektiğini savundu ve 13 milyondan fazla sığınmacının geri gönderilmesi gerektiğini ifade etti.

"ŞEHİTLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN"

Öztürk, Mehmetçiğin Suriye'nin kuzeyinde şehit olurken Türk bayrağının orada yakılmasının ve yırtılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. AK Parti Milletvekillerine seslenen Öztürk, "Seçim dönemi şehitler üzerinden siyaset yapmaya çalışanlar, sesiniz çıksın. Müslüman din kardeşlerimiz dedikleriniz Türk bayrağı yakıyor. Sesiniz çıksın!" diyerek tepki gösterdi.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN