Kocaeli ve Karabük'ün yüksek kesimlerinde beklenen bahar aylarına rağmen kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan bilgilendirmeye göre, olumsuz hava koşullarına rağmen, belediye ekipleri yoğun kar yağışının yaşandığı bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kocaeli'nde kuvvetli rüzgarların eşlik ettiği kar yağışının yol açacağı olası sorunları önlemek amacıyla Fen İşleri Dairesi karla mücadele ekipleri, kar temizleme ve buzlanmayı önleyici tuzlama işlemlerine devam ediyor. Ayrıca, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı "A Takımı" ekiplerinin de bu çabaya yüksek kesimlerdeki ve kırsal mahallelerdeki karla mücadelede destek verdiği belirtiliyor. Ekiplerin, vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemeleri için gece gündüz demeden 24 saat boyunca gayret gösterdikleri vurgulanıyor.

Karabük'ün yüksek kesimleri de yoğun kar yağışının etkisi altına girmiş durumda. Karabük ve çevresinde kar kalınlığı artarken, Keltepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 24 santimetreye ulaşmış durumda. Ayrıca, Karabük-Bartın kara yolunun 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi, Safranbolu Sarıçiçek Yaylası ve Karadeniz illerini İstanbul'a bağlayan D-100 kara yolundaki yoğun kar yağışı ulaşımda zorluklar yaratıyor. Sıcaklıkların en yüksek 4, en düşük sıfırın altında 5 dereceye kadar düştüğü kayak merkezinde, soğuk havanın etkisi hissediliyor.

Müdür Parlak yerinde inceledi! Müdür Parlak yerinde inceledi!

Editör: Tuğba Özkan