Açıklamada, yurt dışında üniversite okumak isteyen adayların, mezun olduktan sonra herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve dolandırıcı kişi ve kurumların tuzağına düşmemeleri için Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın internet sayfasındaki bilgilendirmeleri kontrol etmelerinin önemine dikkat çekildi. Tanınan üniversitelerin listesinin bu sayfada yer aldığı ve adayların buna göre yurt dışı yükseköğretim kurumlarına kayıt olmaları gerektiği vurgulandı.

BİLGİLENDİRİCİ AÇIKLAMALAR YAPILDI

YÖK’ün bilgilendirme çalışmaları kapsamında şu ifadelere yer verildi:

"Kurulumuz, yurt dışında öğrenim görmek isteyen vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla tanınan yükseköğretim kurumları listesini erişime açmış olup, e-Devlet sorgulamalarında veya doğrudan kurulumuza başvurularda bu konuda bilgi alınabilmektedir. Ayrıca, Kurulumuzun denklik birimi web sayfasında kayıt dönemlerinden önce yurt dışında eğitim görmek isteyen adayları uyarıcı ve bilgilendirici açıklamalar yapılmaktadır."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

YÖK, yanıltıcı veya gerçeğe aykırı açıklama ve ilanlarla adayları kayıt yaptırmaya teşvik eden kişi ve kurumlara karşı faaliyetlerinin engellenmesi ve cezalandırılmaları için yetkili makamlara suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Bu bağlamda, "Yeni Pazar Üniversitesi" adı altında yapılan suistimallere ilişkin olarak 17 Ağustos 2023'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç ihbarında bulunulduğu açıklandı.

Başkan Köksal'dan Eğitime Destek Başkan Köksal'dan Eğitime Destek

YÖK, bu tür konularda vatandaşların mağdur olmaması için gerekli bilgilendirme ve uyarıları titizlikle yapmaya ve gerekli hukuki yolları işletmeye devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ