Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale Ezine Bahçeli köyünde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Görür, bu bölgeyle ilgili daha büyük depremler beklediğini ve dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Naci Gorur Siradaki Depre 214 2 41

Depremin Ayrıntıları

Çanakkale'de yaşanan deprem, AFAD'ın verilerine göre Ezine'de saat 17.39'da yerin 10,23 kilometre derinliğinde gerçekleşti ve büyüklüğü 4,7 olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4,9 olarak belirtti ve depremin derinliğini 12,9 kilometre olarak duyurdu. İstanbul ve çevre illerden de hissedilen deprem, vatandaşlarda paniğe yol açtı.

Sdcs-1

Depremin Hasar Raporu

Mehmet Emin Güzbey yazdı: 200 gün geride kaldı... Mehmet Emin Güzbey yazdı: 200 gün geride kaldı...

AFAD'dan yapılan açıklamada, depremin ardından gelişmelerin yakından takip edildiği belirtildi. Deprem nedeniyle Ayvacık ilçesi Hamidiye Mahallesi'nde bazı eski tip evlerin duvarlarında çatlaklar oluştu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, depremin ardından olumsuz bir durumun olmadığını ve AFAD ekiplerinin sahada tarama çalışmalarına başladığını belirtti.

Bakan Yerlikaya'nın Açıklamaları

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Çanakkale Ezine’de 4,7 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarları tek tek değerlendiriyoruz. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

Ngrgef Bbdu

Naci Görür'den Kritik Uyarılar

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çanakkale'deki depremin Bayramiç'in güneyindeki Evciler fay zonunda olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı: "Bu zon KAF'ın orta branjina ait. Bu kol ve KAF’ın güney kolu yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak."

Görür'den Yeni Uyarılar

Naci Görür, yaptığı yeni paylaşımda da hükümet, muhalefet ve halka önemli uyarılarda bulundu. Görür, ülkenin hemen hemen her yerinin fay hatlarıyla kaplı olduğunu ve herhangi bir bölgenin herhangi bir zamanda büyük bir depreme maruz kalabileceğini belirtti. Görür, şunları ekledi: "Onun için bırakın fayların özelliklerini, yerini boyutunu, ne zaman deprem üreteceğini. Onu bilim insanları düşünsün. Siz nasıl kentinizi ve tüm ülkeyi deprem dirençli hale getirirsiniz onu düşünün. Hükümeti, muhalefeti ve halkı ile yumruk olur elbirliği ile çalışırsan bu mümkün. Deprem dirençli ülkelerde bizde olan büyüklükte depremler olunca birkaç kişi tesadüfen ölüyor, bizde ise on binler ölüyor. Bu bize yakışmıyor. Gelin ülkemizi deprem dirençli yapalım. Bu mümkün. Sevgiyle."

Kaynak: GAMZE KOÇAK