İddianamede, çete üyelerinin, 112 Acil Çağrı Merkezi ile iş birliği yaparak, acil bebek hastalarını anlaşmalı oldukları özel hastanelere sevk ederek, haksız kazanç sağladıkları ve bebeklerin ölümlerine neden oldukları belirtildi. Hazırlanan 1399 sayfalık iddianame, 197 suça ilişkin ses kayıtlarını içeriyor.

Denetimlerle ilgili konuşmalar, bebeklerin tedavi süreçlerinde yapılan ihmal ve hatalar, hastane çalışanlarının ihmalleri ve usulsüz müdahaleler üzerine detaylar da iddianameye girdi. Bebeklerin sağlık durumlarıyla ilgili yapılan konuşmalarda, bazı şüphelilerin bebeklerin öleceğini bilmesine rağmen müdahale etmedikleri ve olayları örtbas etmek için sahte dosyalar hazırladıkları belirlendi.

Şüpheliler arasındaki konuşmalarda, bebeklerin ölümlerinin önemsizmiş gibi ele alındığı, olayların detaylarının da gizlenmeye çalışıldığı ortaya çıktı. "Bırak bebek ölsün" gibi insanlık dışı ifadeler, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Örgütün yapısı ve faaliyetleri de soruşturma kapsamında detaylandırılarak suç şeması çıkarıldı.

Otomobil önce direğe ardından park halindeki araca çarptı! Otomobil önce direğe ardından park halindeki araca çarptı!

Bu çarpıcı konuşmalar, örgütün bebeklerin ölümlerine sebep olmanın ötesinde, bu durumları bir kazanç kapısı olarak görmeleri ve olayları örtbas etmek için aldıkları önlemleri gözler önüne s

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ