Olay, Esenyurt ilçesi Aşık Veysel Mahallesi'nde, Süleyman Demirel Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcuda gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, kuyumcuya gelen bir şüpheli, vitrindeki bilezikleri incelemek için mağazaya girdi. Müşteri gibi davranarak, elindeki bilezikleri birer birer inceledi ve sonunda 535 bin lira değerindeki 7 bileziği alarak mağazadan çıkmaya başladı.

Bir anda hızla kaçmaya başlayan şüpheli, kuyumcu çalışanlarının kendisini yakalamak için peşinden koşmasına rağmen, kaçarken havaya ateş açarak izini kaybettirmeyi başardı. Mağaza sahibi, hırsızlık olayının ardından polis ekiplerine ihbarda bulundu.

POLİS HIZLA ŞÜPHELİYİ YAKALADI

Hastane hırsızı yakayı ele verdi! Hastane hırsızı yakayı ele verdi!

Kuyumcuda yaşanan hırsızlık olayının ardından, güvenlik kameralarındaki görüntüler olayın çözülmesinde önemli rol oynadı. Hırsızlık Büro Amirliği, olayın güvenlik kameralarına yansıyan anlarını inceledi ve şüphelinin elinde 134,40 gram ağırlığındaki 7 bilezikle kaçtığını tespit etti. Yapılan inceleme ve takipler sonucunda, şüphelinin kimliği kısa sürede belirlendi.

Polis ekipleri, Ş.B. (21) isimli şüpheliyi takibe aldı ve olayın ardından yapılan operasyonla gözaltına aldı. Şüphelinin, 12 Nisan'da Bahçelievler Yenibosna Merkez Mahallesi'nde bir kuyumcudan benzer bir yöntemle 192 bin lira değerinde bilezik çaldığı da ortaya çıktı. Şüphelinin daha önce 6 suçtan kaydı olduğu öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Ş.B. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA