Yurdunuseven, 2 Ağustos tarihinde 9-12 cm uzunluğundaki kornişon salatalıkların ihracatında serbestlik sağlandığını belirterek, bugünden itibaren 6-9 cm ölçülerindeki kornişon salatalıkların da 6 Eylül’e kadar günlük 100 ton ihracatına izin verildiğini açıkladı.

AK Parti heyeti Vali Yiğitbaşı’nı ziyaret etti! AK Parti heyeti Vali Yiğitbaşı’nı ziyaret etti!

DİĞERLERİ ŞOV, BİZ HİZMET YAPARIZ

Bu yıl kornişon salatalık üretiminde yüzde 50’nin üzerinde bir artış yaşandığını ve bunun fiyat istikrarsızlığına neden olduğunu ifade eden Yurdunuseven, yeni alınan kararlarla fiyat istikrarının sağlanacağına inandığını söyledi. Yurdunuseven, açıklamasında “İnşallah böylece fiyat istikrarı tekrar sağlanmış olacaktır. Diğerleri şov, biz hizmet yaparız” dedi.

BİZ ŞOV YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ  

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Yurdunuseven’in “Diğerleri şov, biz hizmet yaparız” sözlerine karşılık vererek, “Vatandaşın sesini duyurmak şov yapmaksa, biz şov yapmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna duyurulur... Vatandaşımıza tarlada, sahada, mecliste her daim sizin sesiniz olacağız sözünü vermiştik. Bu sözümüzü tutmuş olmanın mutluluğunu bugün bir kez daha yaşıyoruz” dedi.

BİZLER SİZİN SESİNİZİ DUYURACAĞIZ

Olgun, kornişon salatalık üreticilerinin yaşadığı sıkıntıları ve perişan durumu dile getirerek, yükselttikleri sesle, iktidar vekillerinin bu durumu fark etmelerini sağladıklarını belirtti. Yükseltilen sesle, 6 Eylül tarihine kadar günlük 100 ton ihracat serbestisi getirildiğini vurgulayan Olgun, “Çiftçi, köylü, üretici hemşehrilerim sizlerin hiç şüphesi olmasın ki; Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daima yanınızda olacak, sizlerin feryadını duymayanlara, bizler sizin sesinizi duyuracağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN