Açılışta yaptığı konuşmada, eğitimde son 2,5 yılda önemli bir iyileşme sağlandığını belirten Yiğitbaşı, akademik başarıların yanı sıra öğrencilerin sosyal becerilerine de odaklandıklarını vurguladı. Eğitim alanında yapılan projelerle öğrencilerin özgüvenli bireyler olarak yetişmesinin hedeflendiğini ifade eden Vali, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne de dikkat çekti.

BİRİKİM OKULLARI GENEL MÜDÜRÜ SALİH EREN'İN KONUŞMASI

Birikim Okulları Genel Müdürü Salih Eren ise yaptığı konuşmada, okulun yaklaşık 30 yıllık bir tecrübesi olduğuna değinerek, Türkiye genelinde 17 kampüs, 22 kurs ve 10 bağımsız anaokulu ile faaliyet gösterdiklerini belirtti. Okulun, Millî Eğitim Bakanlığı müfredatının yanı sıra yerli ve milli olarak geliştirdikleri Hayat Denge Modeli ile eğitim verdiklerini söyledi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MİRAÇ SÜNNETCİ'NİN AÇIKLAMALARI

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci de özel ve resmi kurum ayrımı yapmadıklarını vurguladı ve Afyonkarahisar genelinde 61 özel öğretim kurumu bulunduğunu, bu okullarda toplamda 6 bin 4 öğrencinin eğitim aldığını belirtti.

VALİ KÜBRA GÜRAN YİĞİTBAŞI'NIN AÇIKLAMALARI

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, son yıllarda eğitimdeki olumsuz algıyı olumluya çevirdiklerini, LGS’de Türkiye ortalamasının üzerine çıktıklarını ve TYT’de Türkiye 2.’si ve 3.’sü olan öğrencilerin Afyonkarahisar’dan çıktığını söyledi. Aynı zamanda öğrencilerin TEKNOFEST ve TÜBİTAK yarışmalarında Türkiye çapında dereceler elde ettiğini ifade etti.

Operasyonda yakalanan 157 zanlı adliyede! Operasyonda yakalanan 157 zanlı adliyede!

ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Yiğitbaşı, eğitimde sadece akademik başarının değil, sosyal sorumluluk projelerinin de önemli olduğunu belirterek, öğrencilerin aile değerlerine, vatana ve millete bağlı bireyler olarak yetiştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Açılış töreninin ardından şiir dinletileri ve halk oyunu gösterileri yapıldı. Vali Yiğitbaşı, kurdele kesiminden sonra okulda incelemelerde bulunarak öğrencilerle sohbet etti.  

Açılış törenine Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Vali Yardımcısı Ali Uysal, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız,  Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Birikim Okulları Yetkilileri ve İl Protokolü ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Şube Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

Kaynak: FADİME ÖZKARAN