Temel atma törenine,  Afyonakarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan, İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Artuk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Nurullah Okumuş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ve vatandaşlar katıldı.

Karaaslan, AFSÜ Palyatif Bakım Merkezi'ni ziyaret etti! Karaaslan, AFSÜ Palyatif Bakım Merkezi'ni ziyaret etti!

Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, şunları söyledi, "Haftaya böylesine güzel ve gurur verici bir açılış töreni ve temel atma töreni ile başlamaktan mutluluk ve memnuniyet duyuyorum. Az önce Nurullah hocamızın heyecanına şahit olduk hepimiz ve ona eşlik etmemek mümkün değil. 6 yıllık bir üniversite olmasına rağmen derecelendirme kuruluşlarının yaptığı özellikle bir takım izlemeler sonucunda gerçekten dünya çapında hem ülkemizde göğsümüzü kabartacak hem de dünya çapında gayet güzel işlere imza atacağını bizlere bu kadar sürede göstermiş oldu. Bu alanda tüm gayretleri için başta rektör hocamıza ve tüm destek verenlere teşekkür ediyorum."

AFYONKARAHİSAR'IN SAĞLIK POTANSİYELİ

Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’ın sağlık alanındaki potansiyeline vurgu yaparak şunları ekledi, "Şehrimizde bulunan Ömer Gecek, Gazlıgöl, Heybeli ve Sandıklı Termal havzalarıyla az önce konuklarımızın da ifade ettiği gibi sağlık turizmi kapasitesinde de günden güne geliştirmekte şehrimiz. Şuanda temelini atmakta olduğumuz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesiyle de sağlık alanında yenilikçi bir alan açmış olacağız. 200 yatağa kadar arttırılabilecek bir kapasitesi yine rehabilitasyon üniteleri, aynı zamanda termal havuzları ile gerçekten kendine özgü bir ilki, aynı zamanda termalin de ilk defa bir fizik tedavi hastanesinde kullanılabileceğini görmek, duymak bizleri memnun etti. Şehrimizin pek çok konuda bölgesel anlamda da Türkiye’nin geneline ve öncülük ettiği konulara bir yenisi daha eklenmiş oluyor" dedi.

ÇOCUK DOSTU KURUMLAR

Vali Yiğitbaşı, konuşmasında çocuk dostu kurumların önemine de değindi, "Çocuk acil servisleri ve çocuk polikliniklerinden bahsettiler inşallah onların da açılışını gerçekleştireceğiz. Aslında tüm kurumlarımızı çocuk dostu haline getirmemiz gerekiyor. Hastanelerden tedavilerden çocuklarımızın korkmaması, onların seve seve buradaki bu imkanlardan faydalanarak başka şehirlere gitmelerinin de önünün kesilmesi, kendi şehirlerinde tedavilerinin olması, aynı zamanda bölgedeki diğer şehirlerde hizmet edilme potansiyelinde taşıma anlamında çocuk acil servisi ve polikliniklerinin açılışını mutlulukla karşılıyorum."  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN