Instagram’ın engellenmesinin ardından birçok kullanıcı şu soruyu sordu: “Instagram çöktü mü?”. Kullanıcılar bu sorunun yanıtını ararken diğer taraftan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) uygulamaya erişimi engellediği resmen açıklandı.

Sosyal medya platformunun ne zaman erişime açılacağını merak eden kullanıcılar, sorularına yanıt ararken astrologlar da devreye girdi ve hepsi neredeyse birbirinin aynısı açıklamalarda bulundu.

INSTAGRAM NE ZAMAN ERİŞİME AÇILACAK?

BTK’dan yapılan açıklamada Instagram’a erişimin engellendiği bildirildi. Basın açıklamasında “instagram.com’a erişim Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu’nun 2 Ağustos 2024 tarih ve 490.05.01.2024.-608903 sayılı kararı ile engellenmiştir” denildi. Yasağın “katalog suçlar” şeklinde tanımlanan düzenlemelere uyulmaması nedeniyle konulduğu iddia edildi. 

8 AĞUSTOS’A KADAR ERİŞİME KAPALI OLACAK!

Erişimin engellenmesinin ardından ünlü astrologlar Instagram’ın hangi tarihte yeniden açılacağına dair tahminlerde bulundular.

AFSÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı AFSÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Astrolog Dinçer Güner, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda Instagram’ın 8 Ağustos’ta açılacağını öngörüyor. Güner, paylaşımında “Merkür’ün retro yaparak bu dereceye kadar gelmesi toplamda 8 Ağustos tarihine kadar olacak” ifadelerini kullandı.

1 HAFTA SONRA AÇILIR!

Astrolog Nilay Dinç ise “Paniğe gerek yok, Merkür etkisi bir hafta sonra kaybolur” diyerek sıkıntılı dönemin kısa bir süre sonra sona ereceğini vurguladı.

Sosyal medya kullanıcıları bu tahminlere odaklanırken, Instagram’ın erişilebilir olacağı anı sabırsızlıkla bekliyorlar.

Kaynak: FATMA SEDA CAN