Dr. Yağcı, Türkiye’nin 2023 yılından itibaren turist sayısının ötesinde gelir hedefiyle hareket ettiğini belirterek, fiyatların kademeli olarak artırıldığını ve bu yıl turizm tarihinde ilk defa İspanya’nın rakamlarına yaklaşıldığını ifade etti. Yağcı, “Şimdi bu fiyat politikasını test edeceğimiz ve tatilciye kabul ettireceğimiz bir dönem başladı” dedi.

AFSÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı AFSÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

GELİRDE HEDEF İLK BEŞ

Dr. Yağcı, bu stratejiyi benimsetmek için kritik adımlar attıklarını ve bunda başarılı olduklarını vurguladı. Ancak süreç içerisinde Türkiye’de enflasyonist bir ortamın oluştuğunu ve bunun turizm sektörünü de etkilediğini dile getirdi. “Şu an sektörün yaşadığı sıkıntının temelinde düşük-sabit kur politikasına karşın maliyetlerin ciddi şekilde artması var,” diyen Yağcı, maliyet artışlarının sektörü zorladığını belirtti.

Türkiye’nin bu yılki hedefinin 60 milyon turist ağırlamak olduğunu söyleyen Yağcı, bu hedefin gerçekleşmesi durumunda Türkiye’nin dünyada en çok turist ağırlayan ilk beş ülke arasına gireceğini belirtti. “Şu anda yedinciyiz. Biz bu hedefleri koyarken haksız eleştirilere de maruz kalıyoruz. Unutulmasın ki enflasyondan biz de etkileniyoruz,” ifadelerini kullandı. Gelir hedefini ise 60 milyar dolar olarak belirlediklerini açıklayan Yağcı, “Bu hedefe ulaştığımızda 90 milyar dolar potansiyelimiz oluşacak. Bunu yaparsak belki de Türkiye’nin cari açık sorunu çözeceğiz. Bu sektör 2 milyon kişiye istihdam sağlıyor, 50 tane sektörü besliyor,” dedi.

“DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK”

Jeopolitik riskleri de unutmamak gerektiğini söyleyen Dr. Yağcı, “İspanya’da turizm yapmakla Türkiye’de turizm yapmak arasında çok büyük fark var. Bu coğrafyada bu rakamlara ulaşmak çok büyük bir başarı,” diyerek Türkiye’nin turizm alanındaki başarısını vurguladı. “Rakibimiz artık Mısır, Tunus değil. Bizim rakibimiz İspanya,” diyen Yağcı, Türkiye’de yaklaşık 21 bin tesisin bulunduğunu ve her keseye uygun ürün sunulduğunu belirtti.

Türkiye’nin turizmde fiyat çeşitliliğini sunan en iyi ülke olduğunu söyleyen Yağcı, “Maliyetler daha fazla yükselirse kalite düşer algısına da katılmıyorum. Türk turizmcisi pandemide bile kalitesinden ödün vermedi ve tüm dünyaya örnek oldu, sistem dersi verdi,” ifadelerini kullanarak Türk turizminin kalitesini ve dayanıklılığını vurguladı.

Dr. Yağcı’nın açıklamaları, Türkiye’nin turizmdeki mevcut konumunu, karşılaştığı zorlukları ve geleceğe yönelik stratejik hedeflerini ortaya koyarak sektöre ilişkin umut verici bir tablo çizdi.  

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ