Birleşmiş Milletler’e bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından organize edilen 54. INTERSTENO Kongresi ve Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası, Polonya'nın Katowice şehrinde 13-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Şampiyonaya 29 ülke katıldı. Katılımcı ülkeler arasında Arjantin, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Çin, Çekya, Danimarka, Ermenistan, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Güney Kore, İtalya, Japonya, Kamerun, Kanada, Lüksemburg, Macaristan, Hollanda, Filipinler, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Türkiye, İngiltere ve Amerika yer aldı.

Türk Milli Takımı'nın Büyük Başarısı

Türk Milli Takımı, 3 kategoride dağıtılan 9 madalyanın sahibi olarak dünyanın en büyük 30 dakikalık hatasız sürat yarışında 2 dünya şampiyonluğu ve 1 dünya üçüncülüğü elde etti. Küçükler kategorisinde, Nisan Maya Tunçoğlu (Afyonkarahisar/Sandıklı Türk Telekom Fen Lisesi) dakikada net 125 sözcükle, tecrübeliler kategorisinde ise Erdi Çiller (Danıştay Başkanlığı) dakikada net 155 sözcükle dünya şampiyonu oldu. Küçükler kategorisinde Merve Mutlu (Afyonkarahisar/Sandıklı Özel Bera Koleji) dakikada net 82 sözcükle dünya üçüncülüğünü kazandı. Bu başarılar, takım halinde de dünya şampiyonluğunu getirdi.

Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin Kadıköy karnesi Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin Kadıköy karnesi

Nisan Maya Tunçoğlu ve Ses Deşifre Başarısı

Küçükler kategorisinde yarışan Nisan Maya Tunçoğlu, ses deşifre, canlı deşifre ve kayıt deşifre yarışlarında 3 dünya şampiyonluğu kazandı. Tecrübeliler kategorisinde ise Hakan Kurt, ses deşifre ve canlı deşifre yarışlarında dünya dördüncüsü oldu.

Dünya Şampiyonluğu Sayımız Artıyor

Türk Milli Takımı, elde ettiği 5 dünya şampiyonluğu ile birlikte, toplam dünya şampiyonluğu sayısını 132'ye çıkardı. Ayrıca, 2024 Dünya İnternet Şampiyonası'nda Katowice'de 24 kategoride 14 madalya kazanan Türk Milli Klavye Takımı, Çekya'da düzenlenen ZAV yarışında da madalya kazandı. Bu başarılar, takımımızın dünyanın en başarılı bilgisayar klavye takımı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Madalya Coşkusu ve Dönüş

Türk Milli Takımı, 18 Temmuz 2024'te toplam 20 madalya ile Türkiye'ye döndü. Bu büyük başarı, ülkemizde büyük bir coşku ile karşılandı.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ