TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından başlatılan Bilim Söyleşileri, alanında uzman bilim insanlarını ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle, bilimsel gelişmeleri yakından takip eden vatandaşlarla bir araya getirmeyi hedefliyor.

489618729 1426381088348298 8625451356616186045 N

Bakan Yumaklı ve Afyonkarahisarlı Milletvekillerinden Çiftçilere Destek Sözü Bakan Yumaklı ve Afyonkarahisarlı Milletvekillerinden Çiftçilere Destek Sözü

Bu etkinliklerin amacı, temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım gibi konularda farkındalık oluşturmak ve katılımcıların, bilimsel kavramları ve süreçleri uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamalarını sağlamaktır.

2025 yılı Bilim Söyleşileri kapsamında, 17 okulda etkinlikler düzenlenecek ve öğrencilere faydalı olması amacıyla bu sürece katkı sağlayan öğretmenler ve akademisyenlere teşekkür edilmiştir.

Kaynak: GAMZE KARABULUT