On beş yıl kadar önce internette tanışmışlardı.
Ersin Karataş
Orduluydu...
Sevdiği kız için Afyon’a geldi.
Kızın ilçesinde iş buldu.
Sinanpaşa’da ekmek fırınında çalışmaya başladı.
Şerife ise Sinanpaşa ilçesi Taşoluk Kasabasında yaşıyordu.
Birbirlerini sevmişlerdi.
Evlenmek istediler...
Kızın babası Ali Civelek ‘Vermem’ dedi.
Damadının Afyonlu, hatta kendi köylüsünden birisi olmasını istiyordu.
Ersin ile Şerife sevmişlerdi birbirlerini.
Evleneceklerdi...
Karar verdiler kaçmaya.
Sonunda kaçtılar ve evlendiler...
Bir süre sonrada Ersin ve Şerife bir ekmek fırınında birlikte çalışmaya başladılar.
Birlikte çalışıyorlar, evlerinin rızkını birlikte temin ediyorlardı.
İki gönül bir olmuştu.
Her şey yolundaydı.
Allah’ta onlara nur topu gibi bir kız evlat nasip etti.
Mutlu hayatlarına devam ederken, bir süre önce aralarında anlaşmazlıklar çıkmaya başladı.
Şerife Karataş ‘Şiddetli geçimsizlik’ gerekçesiyle boşanmak için Adliye’ye avukatı aracılığı ile müracaat etti ve dava açıldı.
İlk duruşmada 27 Mayıs 2025 tarihinde görülecekti.
Çiftin aralarında şiddetli geçimsizlik olsa da, bir evlatları vardı.
O’nun istikbali için Şerife Karataş pek çok fedakarlıkta bulunuyordu, aile birliğinin bozulmaması için gayret ediyordu ama olmuyordu.
Osman Attila Orta Okulunda 7. Sınıfta öğrenim görüyordu genç kız.
Anne ve Baba arasındaki geçimsizlik O’nu derinden etkiliyordu.
Üzülüyor ve gizli gizli odasına geçip ağlıyordu ama elinden başka bir şeyde gelmiyordu kız çocuğunun.
Hep birlikte yaşamak istiyordu Anne ve Babasıyla...
O ne kadar bunu arzulasa da, olmadı olamadı.
EŞYALARI TESLİM ETMEYE GELMİŞTİ
Sinanpaşa’da ekmek fırınında çalışan Ersin Karataş, sabah saatlerinde üç aydır boşanma sürecinde olduğu eşi Şerife Karataş’ın Fatih Mahallesi 822. Sokak’ta bulunan ve kızı ile yaşadığı eve geldi.
İddiaya göre çiftin, tek çocuklarının eşyaları ve çantasının teslimi sırasında aralarında tartışma çıktı.
Tartışma kısa sürede büyüyerek şiddetli bir kavgaya dönüştü.
Bu esnada Ersin Karataş, yanında bulundurduğu tabancayla önce eşi Şerife Karataş’a ateş etti, ardından aynı silahla kendisini vurarak intihar girişiminde bulundu.
SABAH SESSİZLİĞİ SİLAH SESİYLE BOZULDU
Olay, kent merkezindeki bulunan Sülük Kardeş Apartmanı önünde meydana geldi.
Çevredeki vatandaşların silah sesleri üzerine durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesiyle olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
Ağır yaralanan Şerife Karataş, hemen Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Hayatını kaybeden kadının cansız bedeni otopsi için morga kaldırıldı.
Otopsinin ardından cenaze Taşoluk Kasabasında toprağa verilmek üzere yola çıkartılacak.
ÇOK SAYIDA BOŞ KOVAN BULUNDU
Olay yerinde ağır yaralı olarak bulunan Ersin Karataş ise sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından aynı hastanede yoğun bakıma alındı. Ersin Karataş’ta saat 14.45 itibariyle hayatını kaybetti.
Öte yandan yapılan incelemede çok sayıda boş kovan bulunurken, mermi çekirdeklerinin bir kısmının olay yerinde bulunan araçlara ve evlere isabet ettiği görüldü. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
AFYON EMNİYETİ ANINDA MÜDAHALE ETTİ
Olayın duyulmasının ardından Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğünce olay yerine çok sayıda ekip yönlendirildi. Olay yerinde çevre güvenliğini sağlayan ekipler, hastane bölgesinde de tedbirler aldı.
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Yanık’ta olay yerine giderek incelemelerde bulundu.
Afyonkarahisar’da sabahın sessizliğini bir kadının çığlığı, bir çocuğun gözyaşı ve bir annenin çaresizliği bozdu. Henüz 34 yaşındaki Şerife Karataş, yıllar önce aşkı uğruna her şeyi geride bırakıp kaçarak evlendiği eşi Ersin Karataş tarafından, kızı R. Karataş ve annesi Havva Civelek’in gözleri önünde sokak ortasında silahla vurularak hayatından koparıldı.
36 yaşındaki Ersin Karataş’ın psikolojik problemleri olduğu Bursa’da bir hastanede tedavi gördüğü ve birkaç kez intihar girişimlerinde bulunduğu öğrenildi.