TOKİ, Trabzon ilinin Çarşıbaşı ilçesinde 166 adet konut inşaatı çerçevesinde 10 adet 2+1 dairenin satışa sunulacağını bildirmiştir. Satışa çıkarılacak konut sayısı 10 olarak belirtilmiş ve tamamının 2+1 tipinde olduğu açıklanmıştır. Trabzon’daki bu taşınmazlar, kuralı satış yöntemiyle alıcılarına ulaşacaktır.
Buna göre, en uygun 2+1 dairenin peşinatı 485. 633,84 TL olup, 120 ay vade seçeneği ile 12. 140,85 TL’den başlatılan fiyatlarla satışa sunulacaktır.
BAŞVURU DETAYLARI
TOKİ’nin Trabzon ilinde satışa sunacağı konutlara başvuruların 20 Şubat 2025 günü başlayacağı bildirilirken son başvuru tarihinin 28 Şubat 2025 olarak duyurulduğu öğrenildi. Başvuru bedeli 2. 000 TL şeklinde belirlenmiş olup, başvurular TC Ziraat Bankası A. Ş. tüm şubeleri üzerinden yapılacaktır.
Başvuru kabul edilecek konut tipi 2+1 şeklinde ifade edilmiş olup, kuralı satış tarihi de 10 Mart 2025 şeklinde belirlenmiştir. Sözleşme imzalanacak olan banka şubesi yine TC Ziraat Bankası A. Ş. tüm şubeleri olarak belirtilmiştir.
Asil hak sahiplerinin sözleşme imzalama tarihlerinin 17 Mart 2025 – 21 Mart 2025 arası, yedek hak sahiplerinin sözleşme imzalama tarihlerinin de 25 Mart 2025 – 26 Mart 2025 arası olduğu kaydedilmiştir.
Asil hak sahiplerinin sözleşmelerini imzalama işlemlerini tamamlamasının ardından kalan konutlar için yedek hak sahiplerinin işlemleri gerçekleştirilecektir.
SÖZLEŞMENİN DETAYLARI
TOKİ tarafından atışa sunulacak konutlara başvuracak kişilerin T. C. vatandaşı olmaları ve 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Daireler için, her birey kendisi, eşi, velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir başvuru yapabilecektir. Birden çok başvuru yapılması durumunda, bu başvuruların geçersiz sayılacağı belirtilmiştir.
Trabzon’da satılacak konutların teslim süresinin ise sözleşme tarihi itibariyle 36 ay olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda konutların anahtar tesliminin idare tarafından belirlenecek, an edilecek program dâhilinde gerçekleştirileceği ifade edilmiştir.
Borç bakiyesinin ise, yüzde 25 peşin ödeme yapıldıktan sonra 120 ay süresince aylık taksitler şeklinde ödeneceği belirtilmiştir. Ayrıca, borç bakiyesi ile aylık taksitlerin, her yıl Ocak ile Temmuz aylarında senede 2 defa önceki altı aylık dönemde olan memur maaş artış oranları dikkate alınarak artırılacağı ifade edilmiştir.
TOKİ tarafından satışa sunulacak dairelere ilişkin ayrıntılar aşağıda yer almaktadır.