Bu ziyaret sırasında önemli açıklamalarda bulunan Hisarcıklıoğlu, ATSO'nun çalışmaları ve Afyonkarahisar'ın ekonomik gelişimi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

HİSARCIKLIOĞLU, ZİYARETİNDE ŞU İFADELERİ KULLANDI:

“Hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Bugün bütün günümüzü Afyon’a ayırdık. Ticaret Borsamızın Dinar’daki açılışını gerçekleştirdik. Afyon Ticaret Borsamızın Yönetim Kurulu Başkanı ve meclisini kutluyorum. Afyonumuza böyle hayırlı hizmeti kazandırdıkları için.” Dedi.

Ayrıca, Dinar Belediye Başkanı ve Sandıklı Belediye Başkanı ile gerçekleştirdiği ziyaretlerin önemine değinen Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Valisi Doç.Dr. Kübra Güran Yititbaşını ve yeni seçilen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ile de görüşmeler gerçekleştirdi.

Çayırbağ’dan Karabağ’a büyük vefa! Çayırbağ’dan Karabağ’a büyük vefa!

ATSO'NUN ÜYELERİNE VERDİĞİ HİZMETLER30B0Cc52 4095 40Ff 9Dcf 2534F3Efde51

Hisarcıklıoğlu, ATSO'nun hizmet kalitesine övgüler yağdırdı:

“Bugün Afyon ATSO’nun üyelerine verdiği hizmet neyse, Paris, Londra, Berlin sanayi odaları da aynı hizmeti veriyor. Bundan dolayı Yönetim Kurulu Başkanı’na, Meclis Başkanı’na, üyelere ve genel sekretere teşekkür ediyorum. ATSO üyelerine çok iyi hizmet veriyor, bunu ben Afyon’a geldim diye söylemiyorum, uluslararası belgeler söylüyor” Dedi.

AFYON'UN TURİSTİK VE ENDÜSTRİYEL POTANSİYELİ

Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar'ın termal turizm ve gastronomi alanındaki başarısını da vurguladı:

“Afyon, ülkemizin termal doğa turizmi, gastronomi, gıda, mermer ve sanayinin başkentidir. Afyon, UNESCO tarafından Gastronomi Şehri oldu. Tabii elbette biz tadamasak da", diyerek salonda kısa da olsa yüzleri gülümsetti.

SANAYİ BÖLGELERİ VE YEREL YÖNETİMLERİN ÇALIŞMALARI

Afyonkarahisar'da sanayinin gelişimine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, şunları ekledi:

“Afyon’un sanayisi gelişiyor, 7 tane organize sanayi bölgemiz var ve 3 tane daha geliyor. Hüsnü Serteser Başkanım Afyon için müthiş bir hırsla çalışıyor.” Dedi.

COĞRAFİ İŞARETLER VE YEREL DEĞERLER

ATSO'nun yerel değerlere sahip çıkma konusundaki çalışmalarını takdir eden Hisarcıklıoğlu, coğrafi işaretlerin önemine de değindi:

“ATSO yerel değerlere de sahip çıkıyor, sucuğu, kaymağı, lokumu, mermeri hepsinin coğrafi işareti alındı. İnşallah yakında Avrupa tescili de gelecektir.” İfadelerini kullandı.

EĞİTİM VE İSTİHDAM İÇİN ATSO'NUN ROLÜ

Hisarcıklıoğlu, ATSO'nun eğitim alanındaki katkılarını da şu sözlerle dile getirdi:

“Gazi Meslek Teknik Anadolu Lisesi'nin hamiliğini üstlenerek iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli eleman ihtiyacını karşılıyorsunuz, bundan dolayı da teşekkür ediyorum.” Dedi.

Kaynak: ODAK HABER MERKKEZİ