AFSÜ FTR Temel atma töreninde yaptığı konuşmaya vefasını bir kez daha gösteren İYİ Partili Hakan Şeref Olgun’a tebrik yağdı. Olgun, Tıp Fakültesinin Afyonkarahisar’a kazandırılmasında önemli katkıları olan Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, İbrahim Özsoy, Şan Öz Alp’e teşekkür ederek vefasını gösterdi ve ODAK’a yaptığı açıklamada da, ‘Eğer o gün Tıp Fakültesi Afyona kurulmasaydı, bugün biz bu hastanelere ve sağlık kampüsüne kavuşamamış olacaktık’ dedi. Tüm konuşmacılardan hiç birisinin Tıp Fakültesinin kurulmasında emeği geçenleri hatırlamaması, onlardan sadece Hakan Şeref Olgun’un bahsetmesi törene katılanların dikkatlerinden kaçmadı ve Olgun tebrik edildi.

VEFASINI GÖSTERDİ, İSİM İSİM SÖYLEDİ

Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde 1997 yılında Tıp Fakültesinin kazandırılmasında emeği geçenleri İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun unutmadı. Dün AFSÜ bünyesinde FTR Hastanesinin temel atma töreninde konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyon Milletvekili Hakan Şeref Olgun, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eski Sağlık Bakanı hemşerimiz İbrahim Özsoy ile AKÜ eski Rektörlerinden Prof. Dr. Şan Öz Alp’in Afyona Tıp Fakültesinin kazandırılmasında emekleri olduğunu, onların sayesinde bugün Afyonun Sağlık Üniversitesinin ve hastanelerinin olduğunu belirterek, hayatta olmayanlara Allahtan rahmet, Rektör Şan Öz Alp’e de sağlıklı uzun ömürler diledi.

OLGUN ODAK’A O GÜNLERİ ANLATTI

Hakan Şeref Olgun o günlerde bizzat şahit olduğu gelişmeleri de ODAK’a anlattı. Olgun, “Hemşerimiz İbrahim Özsoy Sağlık Bakanımızdı. Bende Çay Anavatan Partisi İlçe Başkanıydım. Bir gün Bakan beyin makamındaydık. Bir telefon bağladılar kendisine. Arayan kişi muhtemelen YÖK’ten birisiydi. Bakan Özsoy’un uzun zamandan beri takip ettiği AKÜ bünyesine Tıp Fakültesi kurulmasıyla ilgili olarak yaptığı çalışmanın bu yılki kitapçıkta yer almayacağını, dolayısıyla Afyona Tıp Fakültesi kurulamayacağını söyledi. İbrahim bey bu duruma çok sinirlendi ve hemen makam aracına binerek doğruca Cumhurbaşkanlığı Köşküne gitti. Burada Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel ile görüşmüş. Daha sonra Bakanlığa geri geldi. Rahatlamıştı. ‘Tamam Hakan Afyona Tıp Fakültesi kurulacak. Süleyman Bey gerekli talimatı verdi’ dedi. Daha sonraki günlerde konu üniversite ilgililerinin de katıldıkları toplantılarda ele alındı ve gerekenler yapıldı. Hatırlanacağı üzere bu Tıp Fakültemizin açılışını da yine rahmetli Başbakanımız Mesut Yılmaz yaptı. Bu dönemdeki Rektörümüz Prof. Dr. Şan Öz Alp ile ekibinden Allah razı olsun. Hepsi çok önemli bir hizmette bulundular Afyonumuza. O dönemde bu Tıp Fakültesi Afyonumuza kazandırılmasaydı, şimdi bu Üniversite ve hastanelerimiz olamazdı, bizde bugün böyle bir tören yapamazdık’ dedi.

"Vatan Görevi İçin Hazırlanan Gençlerle Bir Aradayız" "Vatan Görevi İçin Hazırlanan Gençlerle Bir Aradayız"

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER / CEMİLE KAYTAN