Afyonkarahisar’da gazetecilerin mevcut durumlarını iyileştirmek ve daha müreffeh koşullar sunmak adına kurulan Afyon Gazeteciler Cemiyetini seçim heyecanı sardığı öğrenildi. Afyonkarahisar da en kapsamlı meslek oluşumlarından bir tanesi olan AGC yarın yapılması planlanan seçime Önder Artuk’un tek aday tek liste şeklinde gireceği kaydedildi.

Kulislerden gelen bilgiler ışığında yeni dönemde yeni başkan ve yönetiminin öncelikli konuları arasında evi olmayan Afyonkarahisarlı gazeteciler için TOKİ’den ev kontenjanı ayrılması olduğu öğrenildi.

YAPISAL ANLAMDA DEĞİŞİKLİKLER VAR

Böylesi ancak filmlerde olurdu gerçek oldu… Böylesi ancak filmlerde olurdu gerçek oldu…

Yarın seçime gidecek olan Afyon Gazeteciler Cemiyetinde yeni dönemde yeni revizyonlara gidildiği öğrenildi. Cemiyetin 11 kişilik yönetimi dışında genç gazetecilerden oluşan 11 kişilik bir kurulla beraber yine aynı sayıda kadın gazetecilerden oluşan farklı bir kurul daha oluşturulacağı kulislerden sızan bilgiler arasında yerini aldı. Bu revizyonla birlikte yönetimde çoğulculuğun ve genç ile kadın kurullarıyla daha geniş bir alana yayılmanın hedeflendiği öğrenildi.

Yapılacak seçim öncesinde daha önce cemiyette başkanlık görevi gerçekleştiren isimlerinde disiplin kurulunda yer alacakları gelen bilgiler arasında yer aldı.

Eski cemiyet başkanlarının da katılacakları genel kurul yarın  saat 14.00 de AGC binasında yapılacak.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ