Asya'nın binlerce yıl öncesine uzanan gizemli geçmişine ışık tutan bu mumya, Çin'in politik engelleri nedeniyle ABD'de sergileneceği etkinlikten çıkarıldı. Bu durum, Asya'nın kökenleri hakkında büyük sırlar saklayan mumyanın üzerindeki tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

İNANILMAZ KORUNMUŞLUK VE DNA TESTİ

Pekin’in sergilenmesinden rahatsız olduğu bu 3800 yaşındaki mumya, yarı açık gözlerindeki uzun kirpikleri ve omuzlarına düşen uzun saçları ile dikkat çekiyor. Üzerinde yapılan DNA testleri, mumyanın %100 Türk kökenli olduğunu kanıtladı. Şaman gelenekleri ile gömüldüğünü gösteren kılık kıyafet ve mezardan çıkan şaman ayinlerinde kullanılan gereçler, mumyanın Türklerin atası olduğunu doğruluyor.

YAKININDA BULUNAN DİĞER MUMYALAR

Lolan Güzeli'nin yakınında bulunan birçok mumya da benzer özellikler taşıyor. Pek çok arkeolog mumyanın Avrupa kökenli olduğunu iddia ederken, Pekin yönetimine karşı bağımsızlık mücadelesi veren Uygurlar, hem Lolan Güzeli'nin hem de çevresinde bulunan mumyaların Türk kökenli olduğunu savunuyor.

TÜRK MUMYALARININ ANLAMI

Türk Bilim Adamı Kazım Mirşan'ın araştırmaları, Ön-Türk uygarlıkları tarafından M.Ö 3000 yıllarında Doğu Anadolu'dan Mısır'a götürülen Isub-Ög yazısını ve 184 adet Mısır hiyeroglifini Ön-Türkçe olarak okuyabildiğini ortaya koydu. Mumyalama tekniklerinin yine M.Ö. 3000'li yıllarda Altaylarda geliştirildiği ve piramit inşa teknolojisinin Eski Mısır'a Ön-Türk uygarlıkları tarafından öğretildiği düşünülüyor.

Domuztepe Höyüğü'nde 7 bin 600 yıllık çocuk ve bebek iskeletleri bulundu! Domuztepe Höyüğü'nde 7 bin 600 yıllık çocuk ve bebek iskeletleri bulundu!

TARİHİ YENİDEN YAZACAK KEŞİFLER

Bu olağanüstü keşif, batılı bilim adamları tarafından görmezden gelinse de, medeniyetin asıl yaratıcılarının Türkler olduğunu gösteriyor. İlk insan mumyalama tekniğini mükemmel bir şekilde uygulayan Altay Türkleri, Mısır medeniyetinden yüzyıllar önce Uygur bölgesinde Mısır piramitlerinden daha büyük piramitler inşa ettiler. Çin hükümeti, bu piramitlere girişleri yasakladı çünkü içinde proto-Türk yazıları bulunuyor ve bu durum dünya tarihinin yeniden yazılmasını gerektirebilir.

ÇİN'İN YASAKLADIĞI BÖLGELER

Çin, bu piramitlerin olduğu bölgeye arkeologların dahi girişine izin vermiyor. Bu piramitlerin içinde yer alan proto-Türk yazılar, insanlık tarihine dair bildiklerimizi değiştirebilir. Çin'in bu yasaklaması, tarihin gizlenen sırlarını ortaya çıkarma çabalarına engel oluyor.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN