Afyonkarahisar Şuhut Şehit Yasin Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi kapsamında bir kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Bu etkinlik, okulun öğrencilerinin kitap okuma alışkanlığını güçlendirebilmek ve toplumda kitap okumanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamak amacıyla düzenlenmiş bir girişimdi. Öğrencilerin çarşı meydanına yerleştirdikleri sandalyelere oturarak bir saat boyunca kitap okuma fikri, pek çok insan tarafından karşılandı.

ÇEDES projesi çerçevesinde düzenlenen bu kitap okuma etkinliği, Şuhut Gençlik Merkezi'nin de desteğiyle gerçekleştirildi. Şuhut Çarşı Merkez'deki etkinliğe, Şuhut İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu ve diğer protokol üyeleri dahil olmak üzere birçok vatandaş ile öğrenci katıldı.

Ortak sınava soru hazırlıyorlar Ortak sınava soru hazırlıyorlar

Kitap okuma etkinliğine katılan vatandaşlardan bazıları kitaplarını yanlarında getirdi. Kitabı olmayanlara ise etkinlik alanına girişte kitap hediye edildi. Etkinlik alanına gelenler, cadde boyunca hazırlanan yerlerde oturup yaklaşık bir saat boyunca kitap okudu. Özellikle protokol üyelerinin de kitap okuyarak katılımcılara örnek olmaları dikkat çekiciydi.

Gerçekleştirilen etkinlik,  Afyonkarahisar Şuhut ilçesinde toplumun tamamının kitap okuma alışkanlığının vurgulandığı ve desteklendiği bir duruş gösterdi. Etkinlik, gençlerin kitap okuma alışkanlığını artırmak ve onları daha fazla okumaya teşvik etmek amacıyla düzenlendi. >>TUĞBA ÖZKAN

Editör: Tuğba Özkan