Rektör Karakaş: Gurur ve övünç kaynağımızsınız! Rektör Karakaş: Gurur ve övünç kaynağımızsınız!

Federasyon, acı haberi sosyal medya hesaplarından duyurarak, "Federasyon başkanımız Bekir Yunus Uçar, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. Cenazesi, 26 Ağustos Pazartesi günü (Bugün) Fatih Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakip, Kozlu Mezarlığı'na defnedilecektir. Camiamızın başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI DR. OSMAN AŞKIN BAK’TAN TAZİYE MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Bekir Yunus Uçar’ın vefatının ardından bir taziye mesajı yayımladı. Bakan Bak, "Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar’ın, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiği haberini büyük üzüntüyle öğrendim. Merhum Uçar’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine, sevenlerine ve spor camiamıza başsağlığı diliyorum" dedi.

SPOR CAMİASI YASTA

Türkiye’nin spor dünyasında saygın bir yere sahip olan Bekir Yunus Uçar, motosiklet sporuna yaptığı katkılarla tanınıyordu. Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Dünya Motokros Şampiyonası, onun liderliği ve vizyonu sayesinde uluslararası bir başarıya dönüşmüştü. Bu etkinlik, hem Türkiye’nin hem de Afyonkarahisar’ın tanıtımında önemli bir rol oynamıştı.

Bekir Yunus Uçar’ın ani ölümü, ailesi ve yakınları başta olmak üzere, tüm spor camiasında büyük bir üzüntüye yol açtı. Cenazesi, İstanbul Kadıköy’de bulunan Florance Nightingale Hastanesi’nde bulunuyor. Uçar’ın vefatı, Türkiye spor camiasını derin bir yasa boğdu.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN