Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesine bağlı Kayadibi Köyünde yaşayan vatandaşlar Elekli ve Kulaklı Mevkii yaylalarında bir ay içerisinde meydana gelen büyükbaş hayvan hırsızlığı nedeniyle deyim yerindeyse diken üstünde yaşıyor. Yaylada bulunan besihaneden 1 ay önce 5 büyükbaş hayvan çalan hırsızlar, aradan 1 hafta geçtikten sonra yine aynı bölgeye gelerek 10 büyükbaş hayvanı çalarak kayıplara karıştı.

Si̇nanpaşa (3)-1

TOPLAM 17 BÜYÜKBAŞ HAYVAN ÇALINDI

Duruma tepki gösteren Kayadibi Köyü Muhtarı Hasan Aydın, hırsızların köye 2023 yılında dadanmaya başladığını söyleyerek, “Geçen yıl köyümüz Elekli ve Kulaklı Mevkii yaylalarında 2 büyükbaş hayvan hırsızlığı meydana gelmişti ancak hırsızları bulamadık. Aradan zaman geçtikten sonra 1 ay önce yine hırsızlar aynı bölgeden 5 büyükbaş hayvanı çalarak kaçtılar. Bu hırsızlığın üzerinden 1 hafta geçtikten sonra bu kez de 10 büyükbaş hayvan çalındı” dedi.

Si̇nanpaşa Muhtar Hasan Aydın (1)

KAMERA TAKILMASI İÇİN ÇOK DİLEKÇE VERDİM AMA….

Hırsızlık olayları karşında yaylada hayvanlarını otlatan vatandaşların adeta diken üstünde yaşadığını belirten Aydın sözlerine şöyle devam etti: “köyümüzde şuanda herhangi bir kamera kayıt sistemi yok. Defalarca Kaymakamlığa giderek konuyla ilgili bilgi verdim. Hırsızlık olaylarının arttığını ifade ettim. Köyümüze cemara taktırılması konusunda dilekçeler vererek taleplerimi ilettim. Ancak bir sonuç alamadım. Şimdi tekrar Sinanpaşa Kaymakamlığa giderek bilgi vereceğim” dedi.

Si̇nanpaşa (5)

PROFESYONEL ŞEBEKEDEN ŞÜPHELENİYORUZ

Kayadibi Köyü Elekli Mevkii Yaylasında besihanesi bulunan İbrahim Kodal, uzun zamandır Kayadibi Köyünde hayvancılık yaptığını söyleyerek, “Daha önce köyde bu şekilde bir hırsız olayı ile ilgili karşı karşıya kalmamıştık. Son zamanlarda meydana gelen büyükbaş hayvan hırsızlığı canımızı bir hayli sıkmaya başladı. Benim besihanemde kamera olduğundan dolayı yaklaşamıyor. Ama bu seferde diğer vatandaşlarımızın hayvanlarına dadandılar ve bizler büyük bir profesyonel şebekeden şüpheleniyoruz” dedi.

Si̇nanpaşa Vatandaş (2)

HAYVAN HIRSIZLIĞINA “DUR” DESİNLER

Hayvancılık ile uğraşan vatandaşların korkudan yayladan inmek zorunda kaldığını belirten Kodal, yayladan inen vatandaşların artık hayvancılık yapamaz hale geldiğini söyledi. Sinanpaşa Kaymakamlığı ve jandarma ekiplerinin gerekli çalışma yapmayı beklediklerini vurgulayan Kodal, “Buradan yetkililere tekrar sesleniyorum. Lütfen köyümüzde meydana gelen hayvan hırsızlığına dur desinler. “İllaki bir vatandaşımızın canına bir şey mi gelince çalışma yapılacak” diyerek duruma tepki gösterdi.

Kaynak: GÖKHAN KOCAASLAN