Ünlü şarkıcı Sinan Akçıl, UEFA'nın Avusturya maçında gol attıktan sonra yaptığı bozkurt işareti nedeniyle 2 maç ceza verdiği Merih Demiral'a destek verdi. Akçıl, taraftarlara çağrıda bulunarak "Yarın stada gidecek tüm vatandaşlarımızdan bozkurt hareketini bekliyorum" dedi.

Kaybolan 16 yaşındaki kız çocuğu her yerde aranıyor! Kaybolan 16 yaşındaki kız çocuğu her yerde aranıyor!

Sinan Akcil 1

UEFA'nın Cezası ve Akçıl'ın Tepkisi

UEFA, Avusturya maçında gol attıktan sonra yaptığı bozkurt işareti nedeniyle Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. Dünya gündeminde geniş yankı bulan bu karar, ünlü şarkıcı Sinan Akçıl'ın da tepkisini çekti. X hesabından yaptığı paylaşımda, "2 maç ceza, buna sevinenler de var eminim. Yarın stada gidecek tüm vatandaşlarımızdan bozkurt hareketini bekliyorum, hadi onlara da tek tek ceza versinler bakalım. Yazıklar olsun sana" ifadelerini kullanarak UEFA'yı eleştirdi.

Sinan Akcil Dan Merih Demiral A Verilen 2 Mac 17492039 2903 M

Merih Demiral'ın Açıklaması

Milli futbolcumuz Merih Demiral, Avusturya maçında kaydettiği golün ardından sevincini bozkurt işareti yaparak göstermişti. Maç sonrasında yaptığı açıklamada, "Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim" dedi.

1200X675 Cmsv2 Add7Cdc6 7Ed5 5275 A5Fd 201E488376Cd 8548088

Almanya'dan Gelen Tepkiler

Merih'in bu hareketi büyük ses getirirken, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, bu gol sevincini hedef alarak UEFA'dan yaptırım istemişti. UEFA da milli futbolcumuz hakkında 'uygunsuz hareket' sebebiyle soruşturma başlatmıştı. UEFA, Avusturya-Türkiye maçında attığı golden sonra bozkurt işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral ile ilgili kararını açıkladı.

2 Temmuz Salı günü oynanan ve A Milli Takımımızın 2-1'lik zaferiyle sonuçlanan Avusturya maçı sonrası oyuncumuz Merih Demiral hakkında soruşturma başlatılmıştı. UEFA, milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. Türkiye Futbol Federasyonu, yaptığı açıklamada "Cezaya itiraz için CAS'a gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: FATMA SEDA CAN