Çocukların şiddete şahit olması nesiller arası travmaya sebep Çocukların şiddete şahit olması nesiller arası travmaya sebep

Afyonkarahisar Devlet Hastanelerinde, hastaların en kısa sürede sağlığına kavuşması için yapılan uygulamalara sürekli yenileri ekleniyor. Bunun bir örneği geçtiğimiz hafta Sandıklı Devlet Hastanesinde yaşandı.

Sandıklı Devlet Hastanesi’nden bir başarı daha!

Şiddetli Karın Ağrısıyla Gelen Hasta

Şiddetli karın ağrısı ile Sandıklı Devlet Hastanesine başvuran 88 yaşındaki erkek hasta, geçmişte bilateral inguinal herni (iki taraflı kasık fıtığı) ameliyatı olduğunu belirtti. Tetkikler için yapılan ultrasonografide hastanın karaciğerinin sol bölümünde 6 cm çapında basit doku kisti olduğu ve safra kesesinde de duvara yapışık birkaç milimetrik taş bulunduğu tespit edildi. Aynı zamanda yüksek tansiyon hastası olduğu da öğrenilen hastanın kisti ve taşlarının temizlenmesine karar verildi.

İlk Defa Gerçekleştirilen Laparoskopik İşlemler

Opr. Dr. Resul Sarıgül ve ekibi tarafından hastanede ilk defa gerçekleştirilen laparoskopik kolesistektomi, laparoskopik kist boşaltımı ve parsiyel kistektomi işlemleri uygulandı. Bu işlemler, diğer ameliyatlar gibi büyük kesi açılmadığı için hastaneden taburculuk ve iyileşme süreci de kısalıyor.

Sandıklı Devlet Hastanesi’nden bir başarı daha!

Başarılı Operasyon ve Hızlı İyileşme

İşlemlerin ardından hastanede takibe alınan hastanın durumunda herhangi bir olumsuzluk gözlenmedi ve genel durumu düzgün seyretti. Hastamız, sağlığına kavuşarak şifa ile taburcu edildi. Bir süredir çektiği ağrılardan kurtulan hasta ve yakınları, Dr. Sarıgül ve tedavisinde görevli sağlık personeline teşekkür etti.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ