Başkan Şahin, paylaşımında mahkemelerdeki anons sistemlerinin yetersizliğini ve uzun bekleme sürelerini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Sayın Bakanım Yılmaz Tunç, mahkemeler vatandaşı ve avukatları sabahtan akşama kadar bekletmeyi bir hak olarak görüyor! Anons sistemlerini ya kurmuyorlar ya da mevcut sistemleri çalıştırmıyorlar!" Bu açıklamasıyla, vatandaşların ve hukuk camiasının günlük işleyişte yaşadığı sorunları gündeme taşıyan Şahin, yaşanan aksaklıkların giderilmesi için teknoloji tabanlı çözümler önerdi.
"YAZILIM İLE SORUNLARA ÇÖZÜM BULUNABİLİR"
Turgay Şahin, adalet sisteminde yaşanan bu problemlerin çözümü için modern teknolojilerden faydalanılması gerektiğini belirtti. Şahin, “Duruşma zamanlama yönetimi için bir yazılım talep ediyoruz. Bu yazılım, şahit sayısı ve işlemlerin niteliğine göre tahmini bir duruşma süresi belirleyebilmeli ve buna göre duruşmalar sıralanmalı." Şahin ayrıca, bu yazılımın duruşmaya çağrı ve davet işlevlerini içermesi gerektiğini, böylece sürecin daha düzenli ve adil bir şekilde yürütülebileceğini ifade etti.
"KEYFİ UYGULAMALAR DEVAM EDEMEZ"
Başkan Şahin, önerdikleri yazılımın zorunlu hale getirilmesinin önemine de değinerek “Bu yazılım, tıpkı e-celse ve e-duruşma yazılımı gibi Bakanlığımız tarafından hazırlanıp tüm mahkeme, hakim ve personelin kullanması zorunlu hale getirilmeli. Aksi halde keyfi uygulamalar devam eder." Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü’ne örnek bir yazılım sunduklarını belirten Şahin, bunun dikkate alınması gerektiğini söyledi.
Ayrıca İl Başkanı Turgay Şahin, Adalet Bakanlığı’nın konuya duyarlılık göstereceğine ve Bakan Yılmaz Tunç’un avukat kimliğine verdiği önemin bu sorunun çözümünü hızlandıracağına olan inancını dile getirdi.