Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, çeşitli ziyaretler ve incelemeler kapsamında dün Rize'ye geldi. Rize Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Memişoğlu, yaşlılara ve çocuklara hizmetleri daha çabuk ve daha erken ulaştırmak için aile hekimlikleri ve sağlıklı yaşam merkezlerini güçlendireceklerini belirtti. "Bu konudaki planlamaları çok yakın zamanda halkımıza duyuracağız" dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan Rize'ye Önemli Ziyaret

Rize Valiliği'nde Değerlendirme Toplantısı

Bakan Memişoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, AK Parti Rize milletvekilleri Muhammed Avcı ve Harun Mertoğlu, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hasan Basri Velioğlu, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe ve ilgili kurum müdürleriyle Valilikte düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı.

Toplantı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Memişoğlu, Rize'nin sağlıkla ilgili durumu ve gelecekle ilgili taleplerini değerlendirdiklerini söyledi. Memişoğlu, "Tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerinden birisiyiz. Rize, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve benim memleketim. Bu nedenle ikinci ziyaretimizi deprem bölgesindeki Maraş'tan sonra buraya yaptık," dedi.

Şehir Hastanesi ve Sağlık Hizmetleri

Bakan Memişoğlu, çok daha iyi sağlık hizmeti sunmak için çalıştıklarını vurgulayarak, "Herkesin merak ettiği şehir hastanesini, belki Türkiye'nin en güzel, en iyi şehir hastanesini kısa zamanda milletimizin hizmetine sunacağız. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı var. Bu gelişme Rize'de sağlıkla ilgili problemlerin çok büyük oranda azalmasına, hatta bitmesine sebebiyet verecektir," diye konuştu. Rize'de çözülmeyecek hiçbir sağlık probleminin kalmaması için mücadele ettiklerini belirten Memişoğlu, "Rize'deki bir hastamız başka bir yere sağlık hizmeti almak için muhtaç olmamalı. İnşallah bunu sağlayacağız. Daha iyi sağlık hizmeti sunacağız," dedi.

Hipertansiyon ve kalp hastaları dikkat: Salçalı yemeklere ekstra tuz koyulmamalı! Hipertansiyon ve kalp hastaları dikkat: Salçalı yemeklere ekstra tuz koyulmamalı!

Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Yaşam Merkezleri

Özellikle yaşlılara ve çocuklara hizmetleri daha çabuk, daha erken ulaştırabilecek aile hekimlikleri ve sağlıklı yaşam merkezlerini de güçlendireceklerini belirten Memişoğlu, "Bu konudaki planlamaları çok yakın zamanda halkımıza duyuracağız," ifadesini kullandı. Sağlığın kıymetine dikkat çeken Bakan, "Esas hedefimiz hastalanmadan sağlığımızı korumaktır. Kilomuza dikkat edeceğiz, bağımlılık olan alışkanlıklarımızdan, kötü alışkanlıklarımızdan uzak duracağız. Özellikle topluma ve Rizelilere şunu ifade etmek istiyorum ki hastalanmadan önce sağlığımızı korumak önceliğimiz olmalı. Bunu sağlayacak olan temel sağlık hizmetleridir," dedi.

AK Parti İl Başkanlığı ve Rize Belediyesi Ziyaretleri

Bakan Memişoğlu, Rize'deki ziyaretleri kapsamında AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanvekili Yunus Çoruh ve partililerle görüştü. Ardından Rize Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Rahmi Metin'den bilgi aldı. Bu ziyaretler, Rize'de sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve halkın sağlık ihtiyaçlarının karşılanması adına önemli adımlar olarak değerlendirildi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ