Kırka Belediye Başkanı Hakan Şahin, Ankara Kızılcahamam'da düzenlenen İstişare Toplantısından büyük müjdelerle döndü. Başkan Hakan Şahin, projelerin tüm detaylarını Pazartesi günü saat 16:00'da açıklayacağını duyurarak, "Kırka için büyük adımlar atıyoruz, halkımızla birlikte bu heyecanı paylaşmak istiyoruz" demişti. O projelerin detaylarına Odak ulaştı.

Başkan Şahin Ankara’dan boş dönmedi: Kırka’ya iki yeni müjde! Başkan Şahin Ankara’dan boş dönmedi: Kırka’ya iki yeni müjde!

KIRKA'YA 15 MİLYON TL DEĞERİNDE İKİ YENİ PROJE

Odak’ın ulaştığı bilgilere göre; Sinanpaşa ilçesine bağlı Kırka Kasabasında toplamda 15 milyon TL değerinde iki yeni proje hayata geçirilecek. Bu projeler, istihdam ve çevre düzenlemesi üzerine olacak.

SICAK ASFALT PROJESİ

İlk proje kapsamında, Kırka Kasabasının girişinden yeni yapılan Kız Kuran Kursu'na kadar olan yol sıcak asfalt ile kaplanacak. Bu proje ile Kırka'nın ulaşım altyapısını modernize ederek, kasaba sakinlerinin ulaşımının kolaylaşması hedefleniyor.

Sinanpaşa’da alt yapıda büyük tasarruf: Parke taşı kullanımında 3 milyon tl'lik tasarruf! Sinanpaşa’da alt yapıda büyük tasarruf: Parke taşı kullanımında 3 milyon tl'lik tasarruf!

TEKSTİL FABRİKASI İLE İSTİHDAM ARTIŞI

İkinci proje ise, Kırka'da istihdamı artırmaya yönelik olarak planlanıyor. Başkan Şahin, 5 milyon TL değerinde ve yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlayacak bir tekstil fabrikasının kurulması için gerekli bakanlıklardan onayı aldı. Bu proje, kasabanın ekonomik yapısına da önemli bir katkı sağlayacak. \\ODAK ÖZEL HABER

Kaynak: NURBANU SOY