Yönetmelik kapsamında, kiraya verilecek tarım arazilerinin belirlenmesi amacıyla il veya ilçe müdürlükleri bünyesinde bir Arazi Tespit Komisyonu kurulacak. Komisyon, il müdür yardımcısı veya ilçe müdürünün başkanlığında beş asil ve iki yedek üyeden oluşacak. Komisyon, uydu görüntüleri, kadastro verileri ve yerinde yapılan kontrollerle işlenmeyen arazileri tespit edecek.

SEZONLUK KİRALAMALAR İÇİN ÖNCELİK YEREL HALKTA

Kiralama işlemleri, öncelikli olarak arazinin bulunduğu yerleşim yerinde ikamet edenlere, sivil toplum kuruluşlarına ve meslek odalarına yapılacak. Aynı arazi için birden fazla talep olması durumunda en yüksek teklifi veren kiracı olacak. Kiralanan tarım arazisi, 15 gün içinde kiracıya teslim edilecek ve Bakanlık tarafından belirlenen kayıt sistemine kaydedilecek.

KİRA GELİRLERİ ARAZİ SAHİPLERİNE ÖDENECEK

Kira bedeli, Arazi Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek rayiç bedelin altına düşmeyecek. Kira geliri, arazi sahibine ödenecek; ancak arazi sahiplerine ulaşılamaması durumunda, kira bedeli bir kamu bankasında açılacak hesapta nemalandırılacak.

Dişli’de korkutan kaza! Dişli’de korkutan kaza!

Bu düzenleme, tarımsal üretimi artırmak ve atıl durumda olan arazilerin değerlendirilmesini sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor.  

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ