Karaaslan, AFSÜ Palyatif Bakım Merkezi'ni ziyaret etti! Karaaslan, AFSÜ Palyatif Bakım Merkezi'ni ziyaret etti!

Törene Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Fatih Topuz, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kasapoğlu, Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Vekili Albay Akif Yorulmaz, AKÜ ve AFSÜ akademik ve idari personeli, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen etkilerinin hala hissedildiğini belirtti. Okumuş, bu hadisenin derinlemesine incelenmesi ve gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Rektör Okumuş, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’nin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak iz bıraktığını,Türk milletinin birlik ruhunu ve demokrasiye olan bağlılığını gözler önüne seren net tavrıyla engellendiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğindeki idealist kadroların ve milletin topyekûn direnişi sayesinde bertaraf edildiğini ifade etti. Ayrıca Okumuş, darbe girişiminin ekonomiden bürokrasiye, eğitimden dış siyasete kadar derin etkiler bıraktığını ve devlet aygıtının yeniden yapılanma ihtiyacını ortaya koyduğunu belirtti.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN