Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Artuk ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Rektör Okumuş, üniversitenin sağlık ve eğitim alanındaki çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Rektör Okumuş, konuşmasında şunları dile getirdi: "Afyon için üniversitemiz için hayırlı hizmetler hepimize nasip eylesin. Açıkçası basın bizim elimiz, ayağımız, dışa açılan yüzümüz. Yaptığımız hizmetleri, verdiğimiz hizmetleri üniversite olarak eğitim ve sağlık hizmeti açısından da hem ilimize hem de ulusal anlamda aktarılması bizler için çok çok önemli. Ben açıkçası zaman çok hızlı geçiyor, 6 yılı devirdik 2 yılımız kaldı. Bu süre içerisinde de basının desteğini hissettik. Bu da bize güç veriyor. İnşallah Temmuz ayının üçüncü haftasında sizleri tekrar üniversitemize çağıracağız. Çok güzel sürprizlerimiz var. Büyük bir temel atma töreni yapacağız inşallah."

YAPILACAK PROJELER VE AÇILIŞLAR

Rektör Okumuş, devamında 2024 yılı için planlanan projeler ve açılışlardan bahsederek, “Ekonomik tedbirlere, sıkıntılara rağmen 2024 de biraz sıkıntıya girdik ama devamını sağladık onayını aldık. Zafer Kalkınma Ajansı ile beraber yapmış olduğumuz Türkiye’nin en modern mantar üretim tesislerinden birisini yapmıştık onun açılışını yapacağız. Bir bağışçımızın desteği ile yapmış olduğumuz çocuk bloğumuz vardı onun giriş katını acil, bir üst kat poliklinik onun üstü de akademik bölümler olacak şekilde onu tamamladık, bitirdik inşallah orada çocuk polikliniklerimizin açılışını yapacağız. Çok güzel bir sürpriz var, çok farklı bir şey yaptık değerlendirmenizi istiyoruz. Çocuk acilimizde bitti inşallah erişkin acilimizin ihalesindeyiz şuan da ihale süreci devam ediyor. Çocuk acilimiz çok güze oldu. Allah’a şükür şimdiye kadar iyi gitti” dedi.

AÇIK İFTİRA! AÇIK İFTİRA!

ULUSLAR ARASI SIRALAMALARA GİRDİK

Prof. Dr. Okumuş, üniversitenin akademik başarılarına da değindi: “Akademik olarak da güzel, başlangıçta eleştirilmiştik basın tarafından niye AFSÜ sıralamalarda yok diye ama biz bunun sebeplerini açıkladık. Bir üniversitenin sıralamaya girebilmesi için önce bir birikim oluşturması gerekiyor tabi bizim dezavantajımız var Kocatepe Üniversitesinden ayrılmış olmamız nedeniyle  özellikle sağlık alanında daha önce yapılan tüm yayınlar, tüm çalışmalar aslında AKÜ tarafından yayınlamış oldukları tüm  şeyler AKÜ’ye gidiyor ve biz sıfırdan bir birikim yapmak zorundaydık. Sıralamaya girmek içinde belli bir seviyeye gelmek gerekiyor. Bu sene ilk defa uluslararası sıralamalara girdik, bu sıralamalarda da oldukça yüksek puanlarda yer aldık.  Ülkemizde son 10 yılda kurulan genel sıralamada birinci olduk.  Diş Hekimliği Fakültemiz uzmanlık sınavında 90 Üniversite arasında Türkiye’de 8. Sırada yer aldı. Akademik olarak da sağlık olarak da devam ediyor.”

Rektör Okumuş, “Kavşak noktası olmamız nedeniyle çok fazla hasta alıyoruz. Bayramda açıkçası o kadar çok yoğun bir trafik kazası, yaralanmalar geldi ki. Uzun süredir yüzde yüzlerle çalışıyoruz. Akademik kadromuz, hekim kadromuz oldukça genişledi. İnşallah bu sene yeni Doç. ve profesörlerimizde dahil olacak. Bunlarında sizin sayenizde ulusala duyurulmasını ve gözünüzle görmenizi istiyoruz bir aksilik olmazsa. Sizleri de davet edeceğiz hem açılış olacak hem de temel atma törenimiz” ifadelerini kullandı.

BİR BENZERİ YOK

Okumuş, “Şuanda bitirdiğimiz ve iç donanımını yaptığımız bizim biyoyararlanım faz bir klinik ve laboratuvar  çalışmaları. Merkezimizin gibi bir benzeri yok şuanda. Bilkent Şehir Hastanesinde var  faz bir dediğimiz. Hepsinin bir arada olduğu bir başka merkez yok. Merkezimizi bitirdik. Yaklaşık yarısına yakın oldukça üst cihazlar alındı. Yüzde ellisini biz yüzde ellisini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız karşılıyor. Bir aksama olmuştu sayın bakanımız onunda verileceğine söz vermişti. Tamamlanınca ilaç ön araştırma merkezini açmış olacağız. Onunla beraber bir Kozmetoloji merkezimiz ve Geleneksel Tamamlayıcı Tıp merkezimiz var oda bitti iç donanımlar tamamlandı. Belki Temmuz’un 3. Haftasına onları da dahil edebiliriz.  Türkiye’nin en büyük araştırma merkezi olacak. Afyon hem sağlık hem ilaç noktasında Türkiye’nin en büyük 3. Ve 4. Merkezi olma noktasına gidiyor.”

Editör: Fadime Özkaran