15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütünün hain darbe teşebbüsüne karşı büyük bir kahramanlık gösteren ve vatandaşların destan yazdığını ifade eden Eroğlu, 251 şehide Allah’tan rahmet diledi. "Bu topraklar, şehit ve gazilerimizin emanetidir" diyen Eroğlu, milletin feraset ve kahramanlığının en büyük gücü olduğunu belirtti.

MİLLETİMİZİN KAHRAMANLIĞI VE LİDERLİK

Prof. Dr. Eroğlu, Türkiye'nin demokratik ve hür bir ülke olduğunu, ancak FETÖ'nün hain darbe girişiminin milletin feraseti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği sayesinde önlendiğini vurguladı. "Türkiye, dün olduğu gibi bugün de şehit ve gazilerinin fedakârlıkları sayesinde dimdik ayaktadır" dedi.

15-16 TEMMUZ 2016 GECESİNDEKİ 29 SAAT

O dönemde Orman ve Su İşleri Bakanı olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 15 Temmuz gecesini ve sonrasındaki 29 saati şu şekilde anlattı:

15 TEMMUZ CUMA: Bakanlar Kurulu kararıyla İstanbul'a hareket etti. Köprüde askerlerin tanklarla geçişi engellediğini gördü.

FETÖ'NÜN EVİ BASMA TEŞEBBÜSÜ: Eroğlu, ailesini evden çıkarttıktan 15 dakika sonra FETÖ'cülerin evi bastığını, ancak kimseyi bulamadıklarını belirtti.

DSİ VE OGM'NİN MÜCADELESİ: Dev iş makineleriyle kışlaların önünü kapattırarak tankların çıkışını engelledi.

CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇAĞRISI: Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara çağırmasıyla halkın direnişi ve zaferi sağlandı.

TÜRKİYE’NİN DİMDİK AYAKTA KALIŞI

AÇIK İFTİRA! AÇIK İFTİRA!

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'nin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde FETÖ terör örgütü başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğini belirtti. "Kahraman milletimizin vatan, bayrak ve ezan aşkı ilelebet sürecek" dedi.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN