Etkinlik kapsamında Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait 16 gemi İstanbul Boğazı'nda geçiş yaptı. Bu yılın özel etkinliği, denizcilik tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan Preveze Deniz Zaferi'ni anmak amacıyla düzenlendi.

TCG Anadolu Gemisinde Basın Buluşması

Türkiye'nin ilk amfibi hücum gemisi ve dünyanın ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu, Preveze Deniz Zaferi kutlamalarının merkezi oldu. Basın mensupları, sabah saatlerinde Sancaktepe askeri havalimanından kalkan helikopter ile Karadeniz açıklarında demirli TCG Anadolu gemisine ulaştı. Bu anlar, helikopterden havadan görüntülendi.

Bakan Göktaş Afyon’a geliyor: Program belli oldu! Bakan Göktaş Afyon’a geliyor: Program belli oldu!

Deniz11-1

Liman Ziyaretleri ve Halkla Buluşma

Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü kapsamında, Deniz Kuvvetleri'ne ait 13 gemi Türkiye'nin farklı limanlarına ziyaretlerde bulunacak. Saat 10:00 ile 16:00 arasında halkın ziyaretine açık olacak olan gemiler, denizciliğin gücünü ve Türk Deniz Kuvvetleri'nin gelişmiş teknolojisini halka yakından tanıtacak.

Deniz33

Tarihi Zaferin Önemi

Preveze Deniz Zaferi, Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Osmanlı Donanması’nın 1538’de kazandığı zaferle Akdeniz’i Türk hakimiyeti altına almasının simgesi. Bu zafer, Türk denizcilik tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul ediliyor.

Deniz44

Etkinlikler çerçevesinde, İstanbul Boğazı'ndaki gemi geçişi ve liman ziyaretleri, denizcilik tarihinin bu büyük zaferini onurlandırdı.

Deniz55

Kaynak: Gamze Nazmiye Özbunar