Afyonkarahisar Alperen Ocakları İl Başkanlığı tarafından 28 Şubat ve Muhsin Yazıcıoğlu temalı program düzenlendi. Programa; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, BBP İl Başkanı Süleyman Çağlar, Yeniden Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı Zeki Çetinkaya, Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Mustafa Arslan, Birikim Okulları Yönetim Kurulu üyesi Ali Yavuz ve Alperenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Alperen Ocakları tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisiyle devam etti.
BÜROKRASİDE BİR OTORİTEDİR
Alperen Ocakları İl Başkanı Abdülkadir Gündoğan ile BBP İl Başkanı Süleyman Çağlar birer konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’yla yol arkadaşlığı yapan ve 28 Şubat darbe sürecini yakınen yaşayan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğretim Görevlisi Hüseyin Tutumlu 28 Şubat ve Muhsin Yazıcıoğlu’yla ilgili konferans verdi. “Sütün darbeler gayri meşrudur, hukuk dışıdır” diyen Tutumlu şunları söyledi: “Devlet milletlerin teşkilatmış biçimidir. Bu anlamda toplumsal bir yapıdır. Biz yapı dediğimiz zaman ondan ayrılamayacak bazı unsurlar sayarız. Devletten ayrılamayacak unsurlar ne olabilir? 1- Güvenlik. Devletten ayırt edemezsiniz. Devletten ayırt ettiğiniz zaman ne olacağını Suriye’ye, Irak’a, Ukrayna’ya bakarak görebilirsiniz. Başka? Eğitim, Başka? Sağlık, hukuk. Onların insan onuruna yakışır bir şekilde yaşayabilmelerini temin edecek hukuk. Başka? Sosyal olmak. Yani toplumu dezavantajlı kesimlerini gözetmek. Bu unsurların içerisinde güvenlik unsuru, silahlı kuvvetler ve emniyet personeline verilmiştir. Ama silahlı kuvvetler tarih boyunca elinde silah olan bir unsur olduğu için hukukun kendisine verdiği aşarak, halkın seçtiği hükümetlere darbede bulunabilir. Bu anlamda bütün darbeler gayri meşrudur, hukuk dışıdır. İktidar dediğimiz zaman biz yapabilme kapasitesini kastederiz. Otorite dediğimiz zaman da yapabilme yetkisi. Hükümet bir otoritedir yetkisini halktan alır. İşte Profesör çalıştığı alanda bir otoritedir yetkisini akademiden alır. Bürokraside bir otoritedir, yetkisini hukuktan alır. Hukuku kim tanımlar yasama tanımlar. Yasama yasa yapma hakkını kimden alır, milletten alır. Dolayısıyla bürokrasi, devlet içerisindeki kurumlar yasamanın kendisine çizdiği sınırlar içerisinde hizmetle mükelleftir, bunun dışına çıkamazlar.”
ZORLA KABUL ETTİRMEK İSTEDİLER
“28 Şubat post-modern değil, modern bir darbeydi” diyen Tutumlu sözlerinin devamında şunları söyledi: “28 Şubat darbesinde o günlerde Post-modern olarak nitelendirilmesini ben bunu biraz yumuşatma biraz cici hale getirmek olarak görüyorum. Hiç de post-modern değildi. Çünkü, Post-modern durum çoğulcudur. Modernizm tekçidir, gerçekliği teke indirger ve herkesin böyle olmasını ister. Pozitivist bilim anlayışının bir ürünüdür. Post-modernizm çoğulculuğu esas alır. 28 Şubat post-modern değil, modern bir darbeydi. Çünkü birilerinin kafasındaki Türkiye fikrini bu ülkede yaşayan herkese zorla kabul ettirmek istiyordu ve bunu da belirli ölçülerde başardı”