Bolvadin Kaymak Ve Eber Gölü Festivali: Unutulmaz Anlar Yaşandı Bolvadin Kaymak Ve Eber Gölü Festivali: Unutulmaz Anlar Yaşandı

Afyonkarahisar Bolvadin Belediye Başkanı Derviş Aynacı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla basın mensuplarıyla Akcan Park'ta bir araya geldi. Başkan Aynacı, gazetecilere yönelik yaptığı konuşmada belediyenin projeleri ve geleceğe yönelik planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Aynacı, Bolvadin'de gerçekleştirilecek olan şenlik ve organizasyonlarla ilgili detaylar paylaştı. “Türkiye’nin her yerinden stant açacaktık, anlaştık. Bu stantlardan bir kısmı cüzi bir bedelle Bolvadin esnafına verilecek. Güzel bir şenlik havasında 7 gün boyunca burada lunapark olacak, sanatçı gelecek. Sanatçılara 1 milyon TL veriliyor ve bu maliyet firmalar tarafından karşılanıyor,” dedi. Ayrıca, çeşitli yarışmalar ve etkinliklerin de düzenleneceğini belirtti.

Bolvadin-3

BELEDİYENİN MALİ DURUMU VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Başkan Aynacı, belediyenin mali durumu ve altyapı çalışmaları hakkında da önemli bilgiler paylaştı. “Belediyeden bir kuruş para çıkmadan, firmaların stantlardan kazandığı parayla bu etkinlikleri gerçekleştireceğiz,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Bolvadin'de yaşanan büyük su borusu patlağına değinerek, kendi imkanlarıyla sorunu hızlıca çözdüklerini ve büyük tasarruf sağladıklarını belirtti.

FUTBOLA KARŞI TUTUMU VE ALTYAPI ÖNCELİKLERİ     

Başkan Aynacı, futbola karşı olmadığını vurguladı ve örümcek kafaların siyasete müdahale etmemesi gerektiğini belirtti. “Futbola karşı değilim, ancak önceliğimiz altyapı sorunlarını çözmek. Belediyemizin mali durumu göz önüne alındığında, 25 milyon Euro gibi büyük bir bütçeyi futbola ayıramayız. Makul bir bütçeyle, kendi öz evlatlarımızla bir futbol takımı oluşturmak istiyoruz,” dedi.

ARAÇ TAKİP SİSTEMİ VE TASARRUF TEDBİRLERİ

Başkan Aynacı, belediye araçlarına takip cihazları taktırarak, araçların durumunu kontrol altına aldıklarını ve tasarruf sağladıklarını belirtti. “Belediyemizin araçları oldukça yıpranmış durumda. Takip cihazları sayesinde daha etkili bir yönetim sağlıyoruz ve mazot alımında nakit ödeme yaparak tasarruf ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ali KÜÇÜKKARTAL - FADİME ÖZKARAHAN