İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, çocukların sağlığını tehdit eden flor bileşiklerinin yaygın kullanımına tepki gösterdi. Olgun, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda sorumsuz davrandığını belirterek, "Bir ülkenin çocuklarına endüstriyel bir atık enjekte edilir mi? Bir devlet halkını zehirler mi?" sözleriyle tepkisini dile getirdi.
"Flor, Endüstriyel Bir Atık ve Toksik Bir Madde"
Olgun, florun doğal bir element olduğunu ancak asıl tehlikenin endüstriyel atık olarak açığa çıkan ve bilim insanlarının büyük bir kısmı tarafından toksik madde olarak sınıflandırılan flor bileşikleri olduğunu belirtti. Bu maddelerin alüminyum, gübre ve demir cevheri üretiminde ortaya çıkan bir atık olduğunu vurgulayan Olgun, "Aslında yok edilmesi gereken bir zehirden bahsediyoruz ama ne yapıyorlar? Diş macunlarına, içme sularına ve hatta çocuklarımızın dişlerine uygulanacak cilalara kadar sokuyorlar" dedi.
"Çocuklarımızın Bilişsel Gelişimi Tehlikede"
Flor bileşiklerinin çocukların beyin gelişimi üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Olgun, "Bu maddenin sinir sistemine zarar verdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Araştırmalar, florun çocuklarda zeka geriliğini tetiklediğini, epifiz bezi üzerinde toksik etki yaptığını ve erken ergenliğe sebep olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.
"Sağlık Bakanlığı Çocukları Deney Faresi Gibi Kullanıyor"
Olgun, Sağlık Bakanlığı’nın tüm bu bilimsel gerçeklere rağmen çocukların dişlerine flor cilası uyguladığını belirterek, "Okullarda çocuklarımıza adeta deney faresi muamelesi yapılıyor. Sağlık Bakanlığı yetkililerine ve özellikle Sayın Bakan’a sesleniyorum: Sağlık, deney alanınız değildir. Bu tehlikeli uygulamalara derhal son verin" dedi.
"Türkiye’de Kullanılan Diş Macunları İncelensin"
Olgun, gelişmiş ülkelerdeki diş macunlarındaki flor oranı ile Türkiye’de kullanılan diş macunlarındaki flor oranının karşılaştırılması gerektiğini belirterek, yetkilileri bu konuda somut adım atmaya çağırdı.